Ligging: vlak bij MOUSTIERS SAINTE-MARIE

sfeer: ACHTTIENDE-EEUWSE BASTIDE MET MODERNE AANKLEDING

reistijd: ANDERHALF UUR VLIEGEN NAAR MARSEILLE, EEN UUR RIJDEN

prijs / kwaliteit: DUUR

Meer dan twintig jaar geleden ontdekte Alain Ducasse, de immer gelauwerde Franse chef, aan de voet van Moustiers Sainte-Marie een unieke locatie. Hij richtte de achttiende-eeuwse woonst van een meester-faiencemaker met lokale vaklui in, maar had geen tijd om ervan te genieten.

“En dus besloot hij om het plezier ervan met anderen te delen”, zegt Sarah Chailan, die het unieke gastenverblijf sinds drie jaar runt. De bastide telt twaalf kamers, waarvan het merendeel in het hoofdgebouw ligt. Zelf slapen we in een duplex in de duiventoren, vanwaar we uitkijken over de moestuin, de jardin des simples en de flanken van het gebergte .

“Mijnheer Ducasse legt graag de nadruk op het aspect auberge, en onze klanten zoeken de luxe dan ook niet zozeer in vergulde badkranen”, weet Sarah, “maar veeleer in de kleinschaligheid en het gevoel dat er voor hen gezorgd wordt.” Zo’n 25 man personeel, onder wie twee fulltimetuinlui, staan ter beschikking van de gasten, die er de intimiteit van thuis terugvinden. De hoffelijkheid van het personeel is onwaarschijnlijk en chef Wilfrid Hocquet maakt in de keuken ruimschoots gebruik van de groenten uit de tuin, de eigen olijfolie, de producten van de terroir. Er worden twintig soorten tomaten en tien soorten aardperen geteeld, oude gewassen worden er opnieuw tot leven gebracht en de soep van aardpeer is er legendarisch. Maître Aurélien Stoop leidt het hele gebeuren met professionele hand : een diner van lentegroenten, duif en lokale kazen is er een succulente ervaring.

In de slaapkamer van de duiventoren zit de tv onzichtbaar achter een wandspiegel verborgen, wacht er een luidspreker voor de iPod, en ontwaken de gasten met de zon op de bedsprei. Terwijl de geur van croissants en vers brood zich langzaam over het domein verspreidt. Kortom, een kleinschalig paradijs op een steenworp van de Gorges du Verdon.

La Bastide de Moustiers telt twaalf kamers en suites die vanaf 190 euro worden verhuurd.

Voor het ontbijt wordt 20 euro per persoon gevraagd.

La Bastide de Moustiers, Chemin de Quinson, F-04360 Moustiers Sainte-Marie, Frankrijk, +33 492 70 47 47,

www.bastide-moustiers.com

TIP

Een bezoek aan de Gorges du Verdon.

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content