Kippenbouillon

© Diane Hendrikx

1 kippenkarkas

2 el appelazijn

Snuifje zout

Seizoensgroenten: wortel, pastinaak, prei…

Verse kruiden: tijm, laurier, rozemarijn…

Smaakmakers: gember, citroengras, look…

Rooster het karkas bruin in een voorverwarmde oven van 180°C. Zet het onder water in een kookpot, voeg de azijn toe en laat 6 uur zachtjes pruttelen.

Voeg daarna de verse groenten en smaakmakers toe en laat nog 2 uur pruttelen. Voeg vervolgens de kruiden toe en laat nog een halfuur pruttelen.

Zeef en laat afkoelen.

Als je een magere bouillon wilt, kun je het gestolde vet dat op de bouillon drijft eraf scheppen. Dat vet kun je bijhouden om mee te bakken. De (keurig afgesloten) bouillon blijft twee weken goed in de koelkast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content