Kip Mong Kok

c_Diane Hendrikx

Met deze kip Mong Kok ga je op reis zonder je huis te verlaten. We trekken naar Mong Kok, een bruisende volkswijk in Hongkong, waar de vele eetkraampjes gespecialiseerd zijn in nostalgische streetfood.

Voor 6 personen
  • 1 kg kippenbouten zonder been (kippenborsten zouden dit gerecht te droog maken)
Voor de marinade
  • 2 el tamarisaus
  • 1 el worcestersaus
  • 1 el geraspte gember
  • 1 el honing
  • 1 tl paprika
Voor het frituren
  • 2 l arachideolie
  • 2 el bloem
Voor de saus
  • 1 el arachideolie
  • 1 teentje knoflook, gepeld en geperst
  • 1 el citroensap
  • 2 el ketchup
  • 2 el worcestersaus
  • 2 el honing
  • 10 cl kippenbouillon
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • bosje lente-ui, in dunne ringetjes
Bereiding
  1. Verwijder het vel van de kippenbouten (zonder been) en snijd het vlees in hapklare stukjes.
  2. Bereid de marinade: meng alle ingrediënten in een kom en laat 2oe uur marineren (niet in de koelkast).
  3. Verhit de olie in een friteuse tot 160°C. Dompel de stukjes kip in bloem en meng ze goed door elkaar. Doe ze vervolgens in de friteuse en zorg ervoor dat ze niet aan elkaar kleven. Haal ze eruit als ze goudbruin zijn, ongeveer na twee minuten, en leg ze op keukenpapier. Verwarm de friteuse tot 200°C en wacht 5 minuten (tot de olie begint te roken).
  4. Maak ondertussen de saus klaar. Giet de olie in een grote wok. Voeg als ze warm is de knoflook toe en een paar seconden daarna (zodat de knoflook niet verbrandt) het citroensap, de ketchup, de worcestersaus, de honing en tot slot de bouillon. Meng goed met elk ingrediënt. Laat een kwartier inkoken en houd warm.
  5. Dompel de stukjes kip ca. 1 minuut opnieuw onder in de rokende olie (op 200°C), tot ze mooi goudbruin zijn. Haal ze uit de friteuse en leg ze weer op keukenpapier.
  6. Gooi de kippenblokjes in de wok met de saus en zorg ervoor dat de saus alles goed toedekt.
  7. Leg ze op een schaal, bestrooid met de lente-uitjes. Breng de kip Mong Kok op smaak met peper en zout.

Tip: gebraden kip Mong Kok is nog lekkerder als je ze met de vingers eet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content