VOOR 4 personen

1 kop witte rijst
...

1 kop witte rijst 30 g varkensvet oe ui, gesnipperd 1 teen look, gesnipperd 300 g kimchi, gewogen met het meeste vocht eruit en gesnipperd 50 g witte miso 1 tl suiker 1 tl zout 100 g braadjus van hetbuikspek (zie hieronder) 1 l bouillon(wat je in huis hebt) 150 g zachte tofoe 10 rice cakes (vind jegedroogd of vers in deAziatische supermarkt) 2 lapjes traag gegaardbuikspek (braadjus bijhouden, zie hierboven) 2 gepocheerde eieren 1 bussel lente-ui, gesnipperd Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking. Stoof de ui, kimchi en look in varkensvet. Voeg het zout, de suiker en miso toe en laat alles even mee aanstoven. Voeg de braadjus en de bouillon toe en laat 5 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Voeg de tofoe, het buikspek en de rice cakes toe. Laat koken tot de rice cakes gaar zijn, ongeveer 4 minuten. Schep de soep in een kom. Serveer met het gepocheerde ei en de lente-ui. Geef de rijst als bijgerecht.