Sfeer, de Gentse voorjaarsbeurs voor interieur, tuin en zwembad, biedt dit jaar, naast interessante exposanten, veel evenementen. Zoals ‘Waardevol’, een Weekend Knack-tentoonstelling over verantwoorde luxe, pal aan de ingang.

samenstelling Leen Creve

Expo’s

“Of we ons even wilden laten gaan,” vroeg beursorganisator Veerle Wenes, “om een mooie tentoonstelling rond ethisch en ecologisch verantwoorde meubels en decoratievoorwerpen samen te stellen.” We lieten het ons bij Weekend Knack geen twee keer vragen. Want daar zijn we van overtuigd : in 2008 dragen echte luxeobjecten een verhaal. De makers zijn eerlijk betaald, de materialen zijn bewust gekozen, ze zijn innovatief en beantwoorden aan de behoeften van de stijlvolle wereldburger zonder milieu of mens te belasten. Hedendaagse luxeobjecten zijn letterlijk Waardevol. We maakten een eigenzinnige selectie van verantwoorde objecten uit de interieur- en designwereld. Hierboven alvast een paar smaakmakers.

Vlaams ontwerptalent verzameld door Design Vlaanderen op design@sfeer.

Tentoonstelling rond vintage buitenmeubilair.

Tentoonstelling met kindermeubilair, met in primeur de lancering van kinderstoeltjes en een tafel van de Deense ontwerper Hans Wegner.

Wedstrijden

Buiten Verbeelding, de wedstrijd voor jonge tuinarchitecten, draait dit jaar rond secret places : “Maak van een stedelijk, braakliggend stukje grond een aantrekkelijke plek”, was de opdracht. De laureaten tonen het resultaat. Van groene treinperrons tot afsluitbare cocons.

Doen

Help ! Stand waar kleuradviseurs, verfspecialisten en decorateurs ter beschikking staan van de bezoeker.

Het Naaiatelier : Marijke Respeel en een reeks medewerkers nodigen u uit om bij een bezoek aan de beurs een oud kledingstuk of stuk textiel mee te brengen. Voor 5 euro verknippen, versnijden en naaien ze dat tot een nieuw kledingstuk, hangen er een labeltje in en presenteren het aan de oorspronkelijke eigenaar.

Shoppen

De winkel Lift verhuist even van de Gentse binnenstad naar Flanders

Expo en brengt een verzameling ecotrendy spullen mee.

Bar met aangepast servies uit De Kringwinkel.

Info : Sfeer, 8, 9 en 10 maart en 14, 15 en 16 maart, Flanders Expo Gent, 09 241 92 11, www.sfeer.be, 8 euro entree.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content