Van hier tot Tokio

Wil je de Japanse keuken helemaal in de vingers krijgen? Tim Anderson geeft een inkijk in de chemische processen en technieken achter de recepten. Zo leer je niet alleen koken, maar ook dénken als een Japanse kok.

Tokyo. Een Japanse food-tour (27,99 euro), verschenen bij Karakter Uitgevers.

Eilandeten

De Londense Georgina Hayden erfde van haar Grieks-Cypriotische grootouders de geheimen van Cyprus' lekkerste gerechten. Met Cyprus brengt ze haar familierecepten uit, van mezze tot het ideale mediterrane dessert.

Cyprus (27,99 euro), verschijnt in oktober bij Becht.

Wortels

Ook al woont Dagný Rós Ásmundsdóttir al dertien jaar in België, de IJslandse put bij het koken nog steeds uit haar roots. In een nieuw kookboek flanst ze IJslandse recepten in elkaar met Belgische producten. Een blik in een onbekende Europese keuken.

Roots (24,99 euro), verschijnt in oktober bij Manteau.