PASCALE BAELDEN / FOTO’S LIEVE BLANCQUAERT

Wat

Argus in Waregem. Een luxueus kapsalon dat je veeleer in een metropolis als New York of Londen zou verwachten dan wel in een klein provinciestadje in Vlaanderen. Niet toevallig is zaakvoerster Francine De Meyer een reislustige globetrotter die graag over de grenzen kijkt, op zoek naar nieuwe ideeĆ«n. Het viel haar op dat kapsalons in AziĆ« en Amerika worden opgevat als schoonheidstempels, waar vrouwen zich van top tot teen laten verzorgen. Toen een opknapbeurt van haar kapsalon zich opdrong, besloot Francine het in Ć©Ć©n keer goed te doen. Enkele jaren voordien was ze tijdens haar verblijf in Los Angeles verliefd geworden op het Philippe Starck-interieur van The Mondrian, Ć©Ć©n van de designhotels van Ian Shrager. Klassiek modernistisch, zo noemt ze de stijl. In plaats van de standaardkappersmeubelen liet ze alles op maat maken en tekenen door architect Bernard De Clerq. Vervolgens werden op de eerste verdieping een schoonheidscabine en een kapperscabine geĆÆnstalleerd. Op afspraak kunnen klanten zich hier in alle privacy laten verzorgen.

onze bevindingen

Als ik dan toch een hele zaterdagnamiddag moet opofferen om er goed uit te zien, dan liefst alles in Ć©Ć©n keer en helemaal in stijl. Een complete behandeling op Ć©Ć©n adres is niet alleen efficiĆ«nt in tijdsbesteding, het bespaart ook een hoop stress. Een relaxerende massage is voor mij pas echt ontspannend als ik niet op mijn uurwerk hoef te kijken, uit angst de afspraak bij de kapper te missen. In plaats van in de auto te springen en door het drukke verkeer naar de volgende parkeerplaats te zoeken, zou ik hier dus op mijn pantoffels van de schoonheidscabine naar de wastafel kunnen sloffen. Alles gereserveerd voor mij alleen. Pure luxe. Terwijl de schoonheidsspecialiste de cabine in orde brengt, bestudeer ik onder het genot van een coupe champagne de verschillende behandelingen van Yon-Ka. Volgens de brochure een “aromatherapeutisch cosmeticamerk dat schoonheid combineert met welzijn en ontspanning”. De scepticus in mij leest het als een holle reclameslogan, maar negentig minuten later moet ik toegeven dat geen woord ervan gelogen is.

In overleg met de schoonheidsspecialiste heb ik gekozen voor Le Grand Classique, een grondige gezichtsbehandeling op maat. Een lauwe nevel van vijf etherische oliĆ«n wordt op mijn gelaat verstoven en brengt me vanaf het eerste moment onmiddellijk tot rust. Daarna volgen een plantaardige scrub en een micropeeling. Alleen het verwijderen van onzuiverheden en de epilatie van de wenkbrauwen brengt me even uit mijn roes. Wie mooi wil zijn, moet lijden. Maar gelukkig niet voor lang. Want dan volgt een heerlijke massage van gezicht, nek en decolletĆ©. Tot slot een zuiverend masker met aromatisch kompres voor gezicht en hals, en geheel ontspannen, maar lichtjes gedesoriĆ«nteerd, kleed ik me weer om. Met enige make-up is mijn huid klaar voor een avondje uit. Nu nog een kapsel. Zoals afgesproken slof ik naar de kapperscabine voor een relaxerende hoofdmassage, een wasbeurt en brushing. Helaas, een jongeman met kleurshampoo in zijn haar blijkt mijn plaats te hebben ingenomen. “Omwille van discretie verkiezen heren vaak de privacy van deze cabine”, verklaart Lieselotte. Of ik er bezwaar tegen heb om toch maar beneden in het kapsalon te worden gekortwiekt? Initieel heb ik geen bezwaar. Tot ik met mijn onopgemaakt gezicht tussen allemaal mooie, welverzorgde dames beland. Luxe went snel. Volgende keer toch liever alles privĆ©.

Prijs

De prijs voor de gezichtsbehandeling Le Grand Classique van Yon-Ka bedraagt 75 euro. Voor een hoofdmassage met producten van De Natuurkapper betaalt u 17,35 euro.

Argus, R. Vansteenbruggestraat 2, 8790 Waregem. Elke dag open, met uitzondering van zondag, 056 60 36 24. Alleen de behandelingen in de privƩ-cabines zijn op afspraak. Voor het kapsalon zelf is geen afspraak nodig.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content