Mastercook Kris De Roy

Hofke van Bazel, Koningin Astridplein 11, 9150 Bazel

Geboortejaar: 1973

Opleiding:

Ter Groene Poorte in Brugge en Ter Duinen Koksijde

Carrière:

The Paddock (Keerbergen), La Perouse (Antwerpen), De Matelote (Antwerpen) en Folliez (Mechelen) als souschef

Palmares: Michelinster in 2013, winnaar beste groenterestaurant

Benelux 2017

Young Mastercook Nicolas Wentein

Air Republic, Maritiem Plaza 1,

4506 KZ Cadzand-Bad

Geboortejaar: 1987

Opleiding: Hotelschool Ter Duinen, Koksijde

Stages: 't Laurierblad (Berlare), Danny

Horseele (Dudzele) en Wout Bru (Eygalieres)

Palmares: 1 Michelinster (Carcasse, Sint-Idesbald)

Young Mastercook Maxime Collard

Table de Maxime, Our 23, 6852 Our Palisseul

Geboortejaar:1986

Opleiding:

Hotelschool van Libramont

Werkte bij:

Les Forges du Pont d'Oye (Habay-la-Neuve), De Karmeliet

(Brugge)

Palmares:

Gault&Millau: 16,5/20

1 Michelinster (sinds 2010),

Gault & Millau 2010: 'Grand de demain pour la Wallonie'

Guide Le Vif-L'Express: Fouet d'or 2010

Gastromania: Coup de coeur de l'année 2010

Extra recepten met kalfsvlees vind je op weekend.be/culinair en gekopkalfsvlees.be/

Wie meer wil weten over de Belgische Mastercooks kan nog tot 29 december terecht op kanaalz.knack.be/lifestyle, waar de ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed staaltjes van hun kookkunst laten zien.

Nicolas Wentein met Tartaar van kalfsvlees © Diane Hendrikxz
Maxime Collard met Kalfsfilet in eekhoorntjesbrood © Diane Hendrikxz