Juwelenpoets

© GF

De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat Covid-19 enkele uren of zelfs dagen kan overleven op de meeste oppervlakken, dus ook op je juwelen. Arnaud Wittmann, juwelier en oprichter van Maison De Greef, tipt hoe we onze kostbare schatten kunnen ontsmetten zonder ze te beschadigen.

“Parels mag je zeker niet reinigen met een agressief product, dat kan zich in de parelmoerlaag bijten en onherstelbare schade aanrichten. Het is beter om water te gebruiken met een beetje zeep.

Smaragden hebben van nature insluitsels: delen die slecht gekristalliseerd zijn. Om dat te verhelpen wordt een natuurlijke olie gebruikt in juwelen die deze kleine holtes vult en verzegelt. Het is daarom noodzakelijk om koud water te gebruiken voor de verzorging, anders verdwijnt de olie. Dat probleem is gemakkelijk op te lossen in een juwelenwinkel, maar het is altijd vervelend.

Bij diamanten, robijnen, saffieren en edelstenen zijn er weinig problemen. Een beetje warm zeepwater en een zachte borstel, meer heb je eigenlijk niet nodig. Neem wel een zachte borstel, om geen krassen te maken op de metalen die de edelstenen beschermen. Je kunt zelfs desinfecteerdoekjes gebruiken als je dat wilt.”

degreef1848. com

Hangers in carneool, 200 euro, Maison De Greef.
Hangers in carneool, 200 euro, Maison De Greef.© GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content