Een cocktail maken is meer dan wat ingrediënten bij elkaar gooien, verzekert sommelier Hannes Desmedt. In het nieuwe boek Apero Maison leert de cocktailshaker j...

Een cocktail maken is meer dan wat ingrediënten bij elkaar gooien, verzekert sommelier Hannes Desmedt. In het nieuwe boek Apero Maison leert de cocktailshaker je de nodige technieken en trucs voor de ideale zomerdrankjes. Desmedt serveert alvast een voorproefje met deze Southside, wat hij het speelse neefje van de mojito noemt. Apero Maison, Hannes Desmedt, Borgerhoff & Lamberigts, 27,50 euro. 40 ml gin, 30 ml vlierbloesemcordial (mix oe vlierbloesemsiroop en oe S?p?saw?), 20 ml bioappelsap,3,5 ml bruiswater 1. Vul een gekoeld longdrinkglas met crushed ice. 2. Voeg alle ingrediënten toe en roer tweemaal om met een lepel. 3. Top af met bruiswater, roer om en voeg extra crushed ice toe. 4. Garneer met een sliert komkommer in het glas en verse munt. 5. Serveer met een bioafbreekbaar rietje.