Antonio Coppola (40) werd geboren in Friuli, hoewel zijn ouders afkomstig waren uit de buurt van Napels. Twee totaal verschillende werelden, wat niet betekende dat zijn ouders de culinaire tradities van hun geboortestreek zomaar opgaven. "Elke zondag aten we lasagne en aubergines met parmigiano... Dat was een vast ritueel, ik ben ermee opgegroeid", aldus Antonio....

Antonio Coppola (40) werd geboren in Friuli, hoewel zijn ouders afkomstig waren uit de buurt van Napels. Twee totaal verschillende werelden, wat niet betekende dat zijn ouders de culinaire tradities van hun geboortestreek zomaar opgaven. "Elke zondag aten we lasagne en aubergines met parmigiano... Dat was een vast ritueel, ik ben ermee opgegroeid", aldus Antonio. Wat de rest van zijn leerschool betreft, wijst hij op het belang van zijn grootmoeder van vaderskant, die hem inwijdde in de Zuid-Italiaanse keuken. "In Noord-Italië hebben ze buitengewone producten, maar de gastronomie van het zuiden is niet te overtreffen." Antonio, die begon als afwasser toen hij amper veertien was, kon zich langzaam maar zeker opwerken. Hij deed ervaring op via de meest diverse baantjes, in Duitsland, Londen, Monte Carlo, zelfs in Zuid-Amerika. In 2005 belandde hij uiteindelijk in Brussel. Hij werkte een tijd in de Amigo en werd verliefd op de stad. Twee jaar later opende hij zijn eigen restaurant, La Bruschetta. Hij had een cruciale ontmoeting met chef Alain Gascoin van L'Idiot du Village. "Dat is het enige niet-Italiaanse restaurant waar ik ooit voor gewerkt heb", zo herinnert hij zich. "En ik was echt geschokt toen ik dat gerecht las: een carpaccio van mango met tapijtschelpen en Espelette-peper. Als goede Italiaan dacht ik dat ik ging sterven. Ik proefde toch maar... en besefte dat ik nog veel kon leren van deze grote chef. Hij heeft me trouwens ook geleerd hoe je wild, herten of hele eenden kunt verwerken." Uiteindelijk waagde Antonio Coppola zich aan het grote avontuur, samen met zijn partners Antoine Bradfer en Carmelo Licata, met de focus op een eenvoudige, democratische gastronomie. Het succes liet niet lang op zich wachten.