CATEGORIE

BAR-RESTAURANT IN KLEDINGWINKEL

KEUKEN 7

DECOR 8

COMFORT 7,5

SERVICE 7

PRIJS/KWALITEIT GEPROEFDE MENU 7

In het magistrale gebouw van de ModeNatie opende enkele maanden terug bar-ristoranteRenaissance. Het modern ogende restaurant met Italiaanse keuken maakt deel uit van de megawinkel Princess. De multimerkenwinkel (met onder meer Alexander Wang, Céline, Victoria Beckham, Helmut Lang en Rag&Bone) kwam na twee jaar leegstand op de plaats van de Yohji Yamamotowinkel. Princess heeft diverse kledingwinkels in Antwerpen en Knokke. Niemand minder dan topinrichter Glenn Sestig (Molotov Lounge, Make-Up Club, Culture Club, enz.) ontwierp het decor en dan weet je dat vorm, licht, kleur en sfeer goed zitten.

Renaissance is te benaderen via de winkel of rechtstreeks via de straat. De zaak is de hele dag open, maar buiten de gewone restauranturen hanteert men slechts een kleine kaart ( panini, insalata…) en kun je er ook terecht voor koffie of een glaasje.

Wij kwamen ’s avonds en waren onder de indruk van de strakke inrichting van de grote, met glas omgeven ruimte en ook van het hippe publiek, en we waren snel opgenomen in de sfeer. De open keuken met in het zwart geklede koks voor een zwarte muur staat garant voor levendige taferelen. Vlotte, verzorgde obers brachten olijfolie van eigen oogst en een superlekker glaasje wit uit eigen wijngaard (Giba Bianco 2009, Vermentino, Sardinië, 5 euro). We bestelden twee verschillende voorgerechten : millefoglie di melanzane e zucchine of ovenschotel van tot pap gegaarde laagjes aubergine en courgette (13,50 euro) en polpettine di manzo al sugo di pomodoro, wat staat voor niets meer of minder dan braafgekruide gehaktballetjes in een prima tomatensaus (14,50 euro). Er waren ook twee verschillende hoofdgerechten : spaghetti aglio olio e peperoncino of het eenvoudigste en daardoor ook het moeilijkste Italiaanse pastagerecht, samengesteld uit beetgaar gekookte spaghetti, olijfolie, knoflook en hete pepertjes (12,50 euro) en tagliata di manzo, rucola e parmigiano wat neerkwam op smakelijk rundvlees met raketsla (waar is die pikante mosterdsmaak van vroeger toch naar toe ?), schellen parmezaankaas en lekkere, zuiders gekruide aardappeltjes als toegeving aan de Belgische gewoontes (25,50 euro). Het glas werd gevuld met de correcte rode huiswijn (Giba Rosso 25 euro).

Het repertoire nagerechten was banaal en wij kozen een tiramisu in bavaroisstijl, die het midden hield tussen een klassieke tiramisu en panna cotta (8 euro). Wij vonden dat de traditionele, rustieke Italiaanse bereidingen smaak hadden en dat ze werden opgewaardeerd door de stijlvolle omgeving.

INFO

RESTAURANT RENAISSANCE

Nationalestraat 28-32

2000 Antwerpen

03 233 93 90

www.renaissance-antwerp.com

Non-stop open van 10 tot 22 uur. Zondag gesloten.

DOOR PIETER VAN DOVEREN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content