1. Els van O (36) volgde een klassieke balletopleiding, studeerde zang en kunstgeschiedenis aan het conservatorium en vulde dat aan met een cursus journalistiek. ?Woord en beeld zijn altijd belangrijk voor me geweest, maar ik merkte dat het visuele een steeds grotere plaats ging innemen. Bij het kijken naar een film betrapte ik mezelf erop dat ik meer naar de kleding, het licht en het decor zat te kijken ; het verhaal werd bijna bijkomstig.? Na een korte professionele danscarrière en journalistieke bijdragen aan verschillende kranten en tijdschriften, dook Els in de mode, als stiliste. ?Kleding ontwerpen beperkt zich tot creaties voor de Barbiepoppen van mijn dochter Eva, het ene al exuberanter dan het andere.? Mode appeleert aan het kind in haar, vindt Els. ?Mode spreekt dat deel in mij aan dat gevoelig is voor atmosferen, dat houdt van onschuldig dwepen, van codes oppikken en een nieuw spel meespelen.? Els zorgde voor het stylisme bij de modereportages Camel (pag. 85), Issey Miyake (pag. 112), Capes (pag. 153) en Best Buys (pag. 251).

2. Verwoed MTV-kijker en fashion victim Olivier Rizzo (26) studeerde in 1993 af aan de Antwerpse Academie. ?Die vier jaar hebben een stempel op me gedrukt. Eind jaren ’80, begin ’90 werden de Belgische ontwerpers groot en het was stimulerend om op dat moment mode te studeren.? Na freelance opdrachten voor Walter Van Beirendonck, Kyuso en Keystone kwam hij als stilist bij Weekend Knack terecht. In de reportages Glans en glitter (pag. 95), Mannenpakken (pag. 259) en Madame Butterfly (pag. 267) tracht hij een gevoel van actualiteit weer te geven. ?Ik ben niet retroingesteld, ik ben evenmin iemand die graag in 2000 was geboren. Mijn inspiratie haal ik uit wat er vandaag gebeurt, waar jonge mensen mee bezig zijn, uit alles wat fris, spontaan en zelfs vluchtig is. Ik ben gefascineerd door het nu-moment. Ik flash op flashes.? Fashionspeak.

3. De visagisten (van linksaf) Peter Philips, Inge Grognard en Rudi Cremers werken regelmatig mee aan de modereportages van Weekend Knack. Ze hebben een verschillende achtergrond respectievelijk modeontwerper, visagiste en kapper , maar werken vanuit eenzelfde filosofie : een make-up neerzetten die het modebeeld aanvult, zelfs versterkt. In Mode Dit is Belgisch van volgende week komen ze uitgebreid aan het woord en krijgen ze carte blanche om in een fotoproductie hun visie over make-up te illustreren. Deze week ziet u hun werk in de verschillende modereportages en in het backstage-verslag van de Parijse defilés.

4. Bart Plouvier (45) is schrijver en restauranthouder. Eerder kwam hij aan de kost als barman, tuinier, bouwvakker, fabrieksarbeider en muzikant in Bobbejaanland. Begin jaren tachtig ging hij varen en schreef aan boord zijn eerste verhalen. Zijn bundel. ?De kleuren van de zee? werd bekroond door de Koninklijke Academie voor Taal- en Letterkunde, en ook voor ?De reiziger, de veroveraar en de autochtoon? kreeg hij verschillende prijzen. Vorig jaar publiceerde hij de roman ?Het Gelag? en zopas verscheen bij Anthos/Icarus ?De Ronde van de Maan?, een nieuwe bundel reisverhalen en brieven. Voor Weekend Knack zeilde hij een week mee met de Star Flyer : ?En elke avond overvalt mij het mateloos verlangen om eeuwig te blijven varen.? Pagina 365.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content