In zout geroosterde peren met burrata en gegrilde palmkool

© MARTIN NORDIN

Voor 6

6 peren

Grof zeezout

6-7 teentjes knoflook

Verse tijm en oregano

2-3 palmkoolbladeren

Olijfolie

3 bollen burrata

Zeezout

Zeste van 1-2 citroenen

Bieslookbloemetjes of geknipt bieslook

1. Steek de barbecue aan en zorg voor een gelijkmatige gloed.

2. Bedek de bodem van een vochtige aardewerken schaal of gietijzeren pan met een laag grof zeezout en zet de peren erop. Bestrooi met zoveel zeezout dat ze bijna geheel zijn bedekt. Duw de knoflook en kruiden ertussen.

3. Zet de aardewerken schaal direct op de gloed en rooster de peren in 40-50 minuten zacht. Ze moeten er een beetje verschrompeld en goudbruin uitzien.

4. Doe de palmkoolbladeren in een kom en sprenkel er een beetje olie over. Bestrooi met wat zout en wrijf dat in de bladeren. Gril ze vervolgens op een bakplaat tot ze knapperig zijn en wat kleur hebben gekregen. Zet opzij.

5. Neem de peren uit het zout en dep ze grondig droog. Verdeel ze in de lengte in tweeën of in vieren, afhankelijk van de grootte. Leg op elk bord wat palmkoolblad en schep daar een paar stukken peer op. Leg op elk hoopje een stuk burrata. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met citroenrasp en garneer met bieslookbloemetjes. Als het niet het seizoen voor de bloemetjes is, garneer je in plaats daarvan met geknipte bieslook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content