Ligging : in het centrum van Parijs, vlakbij de Champs Elysées I Sfeer : gerenoveerd prettig ouderwets kader I Reistijd : drie uur rijden van Brussel, anderhalf uur sporen met de Thalys I Prijzen : duur, maar redelijk via internetboeking

Voor liefhebbers van Parijs vonden we een adresje dat nu eens niet in Saint-Germain-des-Prés ligt, maar vlak bij de Champs Elysées. Achter een smetteloos witte en elegante gevel, in een stille en toch centraal gelegen straat van het achtste arrondissement, bevindt zich het hotel Mathis Elysées Matignon, het voormalige Elysées Matignon. In de buurt bevinden zich andere statige gebouwen, en dat op een steenworp van het paleis waar de president werkt. De ondergrondse publieke parking ligt op minder dan honderd meter van het hotel, en in de Rue de Ponthieu bevinden zich enkele pittige restaurants.

Twee jaar geleden werd het hotel overgenomen door een wakker koppel van ondernemers die het van de grond af restaureerden. Wie er binnenloopt, wordt overweldigd door de stijlvolle art-deco-entree en door de vriendelijke bediening; dat mag gerust vermeld worden in de Franse hoofdstad, waar een vriendelijk woord steeds zeldzamer wordt. Maar de open, ouderwetse lift (maximumdraagkracht 225 kilo) is echt wel smal en zorgt voor noodgedwongen intimiteiten : twee gasten die samen met een valies naar boven gaan, kunnen niets anders dan elkaar in de armen te vallen.

“Het huis was ooit een maison close“, weet de man achter de receptie. “Zoals zoveel van de gebouwen in deze buurt.” We wisten het niet, maar als de lift zijn weg zoekt naar de hogere etages, passeren we vloeren met pantermotief en dieprode tinten. Achter de deur van kamer 52 wacht een bordeauxrood interieur dat bij een eerste indruk nogal hoerig aandoet. Niet dat we daar wakker van liggen, en tenslotte went alles. Bij nader toezien oogt de kamer met uitzicht op de Rue de Ponthieu en een flatscreen tegenover het bed zelfs prettig en geborgen. Toilet en badkamer met douche zijn gescheiden.

Ontbijten kan in het stijlvolle restaurant van het hotel, dat op de benedenverdieping aan de straatzijde ligt en een bijzonder gezellige indruk maakt. Het ontbijt kan, zonder meerprijs, ook op de kamer worden geserveerd. Het bestaat uit fruitsalade, fruitsap, een croissant, broodje, chocoladekoek, een dun plakje ham en kaas.

Het hotel bellen om te reserveren, doet u beter niet : de prijs die ons aan de telefoon werd vernoemd, bleek ongeveer twee keer zo hoog als via een boekingscentrale op internet.

TIP

Een wandeling langs de Champs Elysées om de hoek, of shoppen in de luxewinkelstraat Rue du Faubourg Saint-Honoré.

Info

Hotel Mathis Elysées Matignon telt 23 kamers die vanaf 240 euro worden verhuurd. Voor een ontbijt wordt 13 euro per persoon gevraagd. Dat lijkt veel, maar via internet boekten we voor… 135 euro.

a

Hotel Mathis Elysées Matignon, 3 rue de Ponthieu, 75008 Paris, Frankrijk, +33 142 25 73 01, www.exclusive-hotels.com.

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content