Christine d’Ornano is International Vice President van het cosmeticamerk Sisley. Ze laat graag haar gelaat masseren. “Een echte opkikker voor je huid.”

Echt vaak stilzitten doe ik niet, zoals elke moeder met een voltijdse job weet. Maar af en toe nietsdoen vind ik zalig. Op mijn gemak de krant van de eerste tot de laatste bladzijde lezen, is heerlijk ! Maar twee uur vrijmaken, dat is niet niks ; ik ben al blij als ik een halfuurtje tijd voor mezelf heb.”

“Door de week trek ik amper vijf minuten uit om mijn huid te verzorgen, maar in het weekend maak ik dat goed. Ik begin ermee mijn huid te exfoliëren met de Crème Gommante, dan voed ik ze met het Masque Crème à la Rose Noire en dan neem ik een lekker bad, waarna ik me nog eens goed insmeer. Op een halfuur heb ik echt het gevoel dat ik goed voor mezelf zorg. Heb ik toch meer tijd, dan kan het twee richtingen uitgaan.”

“Is het weekend en ben ik op het platteland, dan verkies ik een creatieve activiteit. Mijn kinderen en ik gaan dan buiten aquarellen maken in de natuur en van onze tuin in het bijzonder. Samen bloemen schilderen vind ik heel rustgevend. Niet alleen delen we zo een mooi moment, maar je gaat ook de dingen anders bekijken, je leert ze beter te waarderen. Ik was altijd al geïnteresseerd in planten en wou me erin verdiepen, hun Latijnse namen opnoemen zoals mijn moeder dat kan, weten hoe je ervoor moet zorgen… Met dat doel ben ik een cursus gaan volgen. Ook omdat planten heel belangrijk zijn voor ons merk, van in het begin zijn ze de basis van onze producten. Ik heb enorm veel bijgeleerd en zie nu dingen die me vroeger waarschijnlijk niet zouden zijn opgevallen. Hetzelfde gebeurt wanneer je schildert. Je ziet zoveel meer dan wat je anders zou zien, omdat je er de tijd voor neemt.”

MEDITATIEF

“Ben ik niet op het platteland maar in de stad, dan ga ik voor een gelaatsverzorging naar het schoonheidsinstituut. Ik heb een voorkeur voor Supremÿa van Sisley. Die behandeling duurt anderhalf uur en elke spier van het gelaat wordt gemasseerd. Nadien zijn je gelaatstrekken helemaal ontspannen en de massage stimuleert ook de bloed- en lymfecirculatie, wat een echte opkikker voor je huid is. Ik probeer dit een keer per maand te doen. Niet zozeer om te ontspannen, maar vooral omdat mijn huid er baat bij heeft. Begrijp me niet verkeerd, ik geniet ervan, en ik weet dat ontspannen en in de watten gelegd worden heel belangrijk is voor onze klanten. Maar ik wil er meer uithalen dan dat. Ik wil een verschil zien.”

“Ook door te sporten kom ik tot rust. Drie keer per week ga ik zwemmen, op weg naar het werk nadat ik de kinderen op school heb afgezet. Ik zwem zo’n 45 minuten, en ik doe dat bewust ’s morgens omdat ik weet dat het er ’s avonds niet meer van komt. Het is best wel vermoeiend, maar o zo rustgevend. Zwemmen heeft voor mij zelfs iets meditatiefs. Ik zou bijvoorbeeld nooit met van die muziekoortjes voor onder water in het zwembad kunnen gaan. Ik geniet van de stilte in het water en in mijn hoofd.”

“Al mijn vriendinnen doen in mindere of meerdere mate aan yoga, maar eerlijk gezegd is dat niet mijn ding. Ik merk ook dat steeds meer mensen met meditatie bezig zijn. Dat spreekt me wél aan, hoewel ik er nog niet aan toegekomen ben. Maar misschien komt dat nog ?”

DOOR DELPHINE STEFENS

‘Drie keer per week ga ik zwemmen’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content