2019, jaar van het Zwijn met Aarde als element. De twaalf tekens van de Chinese horoscoop spreken af op 5 februari om het begin van het nieuwe jaar te vieren. De invloed van het Zwijn is veelbelovend: het wordt een jaar met veel goede wil, bereidheid om te delen, vreugde en tijd om te ontspannen. Dit brengt het jaar voor ieder teken, in het dagelijks leven én in de liefde.

Rat: 1912, 24, 36, 48, 60, 72, 84, 96, 08.

Buffel: 1913, 25, 37, 49, 61, 73, 85, 97, 09.

Tijger: 1914, 26, 38, 50, 62, 74, 86, 98, 10.

Kat: 1915, 27, 39, 51, 63, 75, 87, 99, 11.

Draak: 1916, 28, 40, 52, 64, 76, 88, 00, 12.

Slang: 1917, 29, 41, 53, 65, 77, 89, 01, 13.

Paard: 1918, 30, 42, 54, 66, 78, 90, 02, 14.

Geit: 1919, 31, 43, 55, 67, 79, 91, 03, 15.

Aap: 1920, 32, 44, 56, 68, 80, 92, 04, 16.

Haan: 1921, 33, 45, 57, 69, 81, 93, 05, 17.

Hond: 1922, 34, 46, 58, 70, 82, 94, 06.

Zwijn: 1923, 35, 47, 59, 71, 83, 95, 07.

Aap

Er staat heel wat op je verlanglijstje. Misschien wel te veel om het in 2019 allemaal voor elkaar te krijgen. De kans is dan ook groot dat Apen te snel willen gaan. Niet alleen voor de anderen, ook voor jezelf. Er is ook sprake van een reis waarvan je niet zorgeloos zult terugkeren. De nieuwe mensen die je het komende jaar ontmoet, kunnen allemaal op een welbepaald terrein het verschil maken.

In de liefde?

Tederheid, passie, sensualiteit: het staat allemaal op het programma in je relatie. Daarnaast probeer je meer tijd vrij te maken voor een goede tafel samen met de vrienden.

Haan

Je worstelt met een paar serieuze vragen. Hanen vragen zich geregeld af of ze wel goed bezig zijn. Zowel op het werk als privé heb je de indruk dat je sommige dingen veel beter zou kunnen doen. In dat streven naar perfectie mag je niet vergeten dat je af en toe tot rust moet kunnen komen. Je grootste uitdaging in het nieuwe jaar zal zijn om een ritme te vinden waarbij je je goed voelt.

In de liefde?

Je spant je hard in om je partner een goed gevoel te geven. Je doet alles wat mogelijk is om je relatie boeiend te houden. Goed nieuws: je partner is dat ook van plan.

Hond

Optimistisch ben je altijd geweest. Altruistisch ook. Maar in 2019 ga je nog een stap verder. Honden denken in de eerste plaats aan de anderen, dan pas aan zichzelf. Misschien mag je daar in sommige situaties al eens van afwijken. Op het werk ligt de lat zeer hoog. Het is dan ook niet uitgesloten dat je af en toe ontgoocheld raakt. Anderzijds is iedere tegenslag een les die je sterker maakt voor de toekomst.

In de liefde?

Zonder dat je het echt beseft worden veel van je dromen werkelijkheid. Niet alleen als je nog vrijgezel bent, ook als je een relatie hebt. Wees je partner daar maar dankbaar om.

Zwijn

Dit is het jaar van het Zwijn. Natuurlijk ben je vastberaden om het onderste uit de kan te halen. Je zult daar wel even geduld voor moeten hebben, want in het begin van het jaar staan er een paar ingrijpende veranderingen op het programma. Pas als alles in een definitieve plooi valt, kun je voluit voor je doel gaan. Je blijft wel de hele tijd positief, want je ziet van alles wat in je omgeving gebeurt alleen maar de goede kant.

In de liefde?

Je zult soms zelf verbaasd zijn over de vurige manier waarop je reageert, of de overtuiging waarmee je iemand probeert te verleiden. De passie neemt meer dan ooit de bovenhand.

Rat

Vorig jaar ontbrak het Ratten soms aan optimisme. Dat is afgelopen. Het nieuwe jaar schept nieuwe mogelijkheden. Je gaat er weer voor. Je kunt op de voorgrond treden zonder de indruk te krijgen dat je de anderen stoort. Zelfs als er een conflict sluimert, vind je de juiste woorden om de spanning weg te nemen. Je slaagt er dan zelfs in om de situatie een nieuwe wending te geven. En dat is altijd in je voordeel.

In de liefde?

Ratten met een gezin zijn vastberaden: dit jaar willen ze meer qualitytime met de kinderen. Je gezin wordt je houvast. Het zal de band met je partner sterker maken.

Buffel

Je klare kijk op de situatie wordt dit jaar je grootste troef. Die zorgt ervoor dat je telkens opnieuw de enige juiste beslissing neemt. Dat heeft dan weer als heilzaam effect dat Buffels zeer goed in hun vel zitten. Een gevoel dat ervoor kan zorgen dat je af en toe zelfs wat risico’s gaat nemen. De manier waarop je door het leven stapt, vergt natuurlijk heel wat energie. Geen probleem: niets of niemand kan je tegenhouden.

In de liefde?

Voor vrijgezellen wordt het een cruciaal jaar. Je moet stilaan knopen doorhakken. Dat impliceert dat je veel vaker het initiatief moet nemen in plaats van te wachten op de ware.

Tijger

Voor Tijgers begint straks een belangrijk jaar. Je moet meer zelfvertrouwen laten zien, meer durven, meer vooruitgaan in plaats van af te wachten. Op die manier zul je ook veel strategischer denken en de juiste keuzes maken. Je merkt bovendien dat je mentale en fysieke energie na een minder goed jaar helemaal terugkeren. De timing is perfect, want er wachten je nieuwe uitdagingen: de lat zal veel hoger liggen.

In de liefde?

Een goede verstandhouding en open dialoog zijn de sleutels naar dat harmonische gevoel dat je nastreeft. Vrijgezellen hebben het geluk aan hun zijde en vinden wat ze zoeken.

Kat

Katten willen hun kennis verruimen. Je wilt boeken verslinden en historische plaatsen bezoeken, maar je wilt ook nieuwe mensen ontmoeten, die je kunnen verrassen met een boeiend verhaal. Je wordt op je wenken bediend en dat merken de mensen in je omgeving: meer dan ooit zit je goed in je vel, altijd even enthousiast en ontspannen. Je naasten weten dat zeer op prijs te stellen en maken dat duidelijk.

In de liefde?

Dat warme gevoel dat vrijgezellen zoeken bevindt zich soms ergens waar ze het helemaal niet verwachten. Gebruik in je gevoelsleven ook wat vaker je verbeeldingskracht.

Draak

Je hecht almaar minder belang aan materiële dingen. Draken laten zich in het nieuwe jaar leiden door hun nieuwsgierigheid. Je wilt niet alleen weten wat er gebeurt, maar ook waarom het gebeurt. Draken bruisen van de energie en hun talent om het voortouw te nemen zal meer dan ooit van pas komen. Kijk uit als je je bondgenoten kiest, want niet iedereen is bereid om de lat even hoog te leggen en zich hard in te zetten.

In de liefde?

Je beseft dat het zelfs in de beste relatie kan stormen. Maar je verstaat ook de kunst om te anticiperen op problemen, een kwaliteit die je partner zeer weet te waarderen.

Slang

Je bent meer dan ooit van plan om wat meer van het leven te genieten. Meer tijd doorbrengen met vrienden en kennissen, maar ook vaker een plek zoeken waar je helemaal tot rust kunt komen. Slangen beslissen eindelijk ook om dingen te doen die al lang op de verlanglijst staan, maar waarvoor niemand anders interesse heeft. De hindernissen die je op je weg vindt, omzeil je telkens weer moeiteloos.

In de liefde?

Voor vrijgezellen begint misschien wel een topjaar. Heb je een relatie, dan zul je merken dat die almaar sterker wordt. Het geheime recept? Wederzijds begrip en fantasie.

Paard

Je blijft niet bij de pakken zitten. In alles wat je doet, wil je het gevoel hebben dat je vooruitgang boekt. Op het werk heeft dat tot gevolg dat je meer verantwoordelijkheid krijgt. Houd er rekening mee dat je daarvoor meer energie nodig hebt. Dat je heel vaak je doel bereikt, scherpt je motivatie. In een jaar dat bijzonder druk belooft te worden, maak je kennis met dingen die helemaal nieuw zijn voor je.

In de liefde?

Paarden weten eigenlijk nog altijd niet precies wat ze willen of wat ze nodig hebben om gelukkig te zijn. Maar in 2019 zullen ze er wel een hele stap dichterbij komen.

Geit

Voor Geiten kan 2019 een bijzonder jaar worden. Op sommige terreinen bereik je de absolute top, niet alleen dankzij je enthousiasme en inzet, ook vanuit je buikgevoel. De voldoening zal dan ook groot zijn. Ondertussen ben je vrijgevig en sta je altijd paraat voor de anderen. Je nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat je nieuwe dingen ontdekt en op die manier anderen op weg helpt. Alleen ga je soms te snel voor je naaste omgeving.

In de liefde?

Je bent constant op zoek naar dat harmonische gevoel. Je wilt een perfecte verstandhouding en stabiliteit. Vergeet niet dat je af en toe je partner moet verrassen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content