Bezige bij Fabienne Timmermans presenteert recepten voor mensen met weinig tijd.

F abienne Timmermans heeft een drukke en interessante job bij een internationale instelling. Zij komt om 19.30 uur thuis en gaat een half uur later weer de deur uit voor een repetitie van de toneelvereniging. Vroeger, toen het toneel nog niet zoveel tijd vroeg, gaf Fabienne ook balletles en was zij bezig met interieurdecoratie en bloemschikken. Haar voorliefde voor feestelijk gedekte tafels heeft ervoor gezorgd dat het serviesgoed uit de kasten puilt. Als je van koken en lekker eten houdt en je hebt zo’n volle agenda als deze bezige bij, dan ben je verplicht om praktisch te werk te gaan. Fabienne Timmermans selecteert gerechten die in een handomdraai op tafel staan. Het zijn stuk voor stuk bereidingen die niet zo moeilijk in elkaar zitten en toch een bevredigend eindresultaat geven. Fabienne houdt van lichte, Italiaanse gerechten, liefst met deegwaren, vis en schaal- en schelpdieren. Vroeger was deze turbokok lid van de Kleine Kring, een groepje vriendinnen dat onder leiding van een fervente hobbykok in teamverband kookte.

Voor de lezers van Weekend Knack koos Fabienne Timmermans drie van haar beproefde recepten. Het lauwe slaatje met scampi’s valt bij de genodigden altijd in de smaak. Vooral de combinatie van sinaasappel en peper zorgt voor frisse en verrassende accenten. Het hoofdgerecht is in de loop der tijden ontstaan: de erwtjes kwamen erbij voor de kleur en het frissmakende tomaatje wordt pas toegevoegd aan het einde van de bereiding. De wittewijnsaus gebruikt Fabienne ook voor andere visbereidingen. Fabienne was al vroeg een echte zoetekauw: desserts waren haar eerste creaties. Voordat zij getrouwd was, beschikte de hobbykok reeds over een uitgebreid repertoire van nagerechten. Toen zij haar toekomstige man ontmoette, vroeg deze of zij ook iets anders kon maken dan zoete nagerechten. Van toen af is Fabienne voorzichtig begonnen, eerst met het uitproberen van voorgerechten, en wat later met hoofdgerechten.

De keuze van de wijn gaat naar een Chardonnay 1999 van Marcel André uit de Pays d’Oc, die Fabienne koopt voor 186 fr./4,61 euro bij wijnhandelaar Christiaens in Tongeren ( Tel. 012-23 17 42). Deze droge witte wijn met fruitige nasmaak past bij pasta en vis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content