In huize Reygaerts is de dagelijkse keuken gereserveerd voor moeder Annie. Valt er iets te vieren, dan verschijnen vader André en zoon Johan op het toneel. Vader is de keukengoeroe van de familie, die iedereen culinair weet te motiveren. Door zijn enthousiasme is ook dochter Sophie begonnen met kokkerellen. André zette op 14 jaar zijn eerste culinaire passe...

In huize Reygaerts is de dagelijkse keuken gereserveerd voor moeder Annie. Valt er iets te vieren, dan verschijnen vader André en zoon Johan op het toneel. Vader is de keukengoeroe van de familie, die iedereen culinair weet te motiveren. Door zijn enthousiasme is ook dochter Sophie begonnen met kokkerellen. André zette op 14 jaar zijn eerste culinaire passen en hielp thuis met het schillen van aardappelen, het bakken van vlees en het bereiden van soepen. Voor zijn job moest hij regelmatig op restaurant in binnen- en buitenland, wat hem de mogelijkheid bood om uiteenlopende gerechten te proeven. Telkens wanneer hij op restaurant iets fijns op het bord kreeg, deed hij de moeite om het thuis na te maken. De kookkunst van André dwong in familiekring veel respect af. De kinderen Johan en Sophie zijn het er roerend over eens: vader zou rustig een eigen restaurant kunnen openen. André kookt vooral klassiek Frans en ook wel Italiaans. Zoon Johan is uiteraard jonger en daarom avontuurlijker aangelegd: hij kiest voor exotische bereidingen, zoals gerechten uit de Aziatische keuken. Johan is ook een goede dessertkok en dat komt goed uit, want nagerechten zijn vaders zwakke kant. In de loop der jaren ontwikkelde ieder zijn specialiteiten, het zijn gerechten die bij de rest van de familie in de smaak vallen. Vader bereidt op verzoek kalfsvlees met parmaham en salie in marsalasaus, of eendenborst met zoetzure saus, of waterzooi van Mechelse koekoek naar het recept van Pierre Wynants. Johan staat bekend om zijn goede lamscurry, zijn guacamole, de rigatoni met vleessaus of een bijna legendarische mousse van witte en bruine chocolade. Het gepubliceerde recept van de ravioli stelde André Reygaerts zelf op punt en is een afgeleide van ravioli met vlees. De kalfsmedaillons werden door moeder Annie geproefd en goed bevonden in een Italiaans restaurant en door vader nagemaakt. Het recept van de tiramisu is afkomstig van Johan Reygaerts en is een persoonlijke interpretatie van het klassieke basisrecept. Bij voor- en hoofdgerecht wordt een Argiolas, Costamolino '97, vermentino di Sardegna geschonken. Deze droge, fruitige wijn met aangenaam boeket is voor 330 fr. te koop in de Italiaanse winkel Pergola (Mechelsestraat 43, 3000 Leuven, Tel. 016/233.00.95).