HET INTERIEUR

Plantjes Phyt, kandelaar made.com, watersproeier The Plant Corner, kader en stolp Hema. © Frederic Uyttenhove

Hannelore Veelaert (28) van Au Pays des Merveilles

Hannelore woont in wonderland. Online toch. Acht jaar geleden, tijdens haar studies architectuur aan de KU Leuven, startte ze haar blog Au Pays des Merveilles. Over dingen en interieurs die haar verwonderen. Ze volgde stage bij het Antwerpse bureau Met zicht op zee, maar architecte werd ze niet. Ze ruilde haar tekenpen in voor een Canon en werkt nu als fotograaf en social media content creator voor onder meer designwinkel Donum.

“Ik zet nooit een kerstboom”, zegt ze. “Kerst in huis halen kan ook op andere manieren.” Ze vlocht met ijzerdraad een decoratieve cirkel van luchtplanten, de zwevende takjes zonder wortel die in België bekend werden via Sofie Vertongen van Phyt. Lichtjes en gouden accessoires op de schouw maken het kerstplaatje compleet.

Het woord blog doet haar website geen eer aan, het is eerder een online interieur- magazine. Ze publiceert city guides en binnenkijkers, verhalen over interieurs. Meestal met bewoners van haar generatie. “Jonge mensen die nog geen groot budget hebben. Ze wonen niet in de perfecte woning of ze huren nog.” Au Pays des Merveilles toont hoe creatieve twintigers leven. Hannelore zelf woont in een Antwerps huurappartement, minimalistisch ingericht. En dat blijft zo met kerst. Hier geen kitsch in huis. De kerstballen van de zolder halen is niet nodig, vindt ze. “Ga voor groene accenten en overal lichtjes.”

HET INTERIEUR
© Frederic Uyttenhove

aupaysdesmerveillesblog.be. Instagram: @aupaysdesmerveillesblog

TIPS VOOR EEN FEESTMUUR

1

Doe het zelf. Met ijzerdraad en Phytplantjes is een hedendaagse kerstboom snel gevlochten.

2

Een minimalistische kerst mag ook.

3

Herhaal de combinatie groen + lichtjes overal in huis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content