Beloftes

“De favoriete schoonheidsbehandeling van Tina Turner“, orakelde de brochure van de ECHO2-kuur (Exfoliation, Cleaning, Hydratation, Oxygenation) van Deynique. Daar wilden we wel meer van weten, want als iemand er fantastisch uitziet, dan is het la Turner wel. Zuurstof is het sleutelelement van deze Amerikaanse behandeling. Het dient als transportmiddel voor vitamines, mineralen en enzymen. De beloofde resultaten klinken aanlokkelijk: een duidelijke verbetering van het huidreliëf (rimpels), een efficiënte aanpak van de acnebacterie, een frissere teint bij een rokershuid en een betere celweerstand tegen vrije radicalen.

Onze bevindingen

Eigenlijk moest ik mijn huid eerst voorbereiden met de 66 day-verzorging van Lailique en dit stukje pas na vier behandelingen maken om het optimale resultaat te kunnen beschrijven. Maar een journalist met tijd is een contradictio in terminis, dus begon ik er compleet onvoorbereid aan.

Na een uitleg over het verloop van de behandeling krijg ik eerst aloë vera-druppeltjes in mijn ogen, zodat ze niet zouden uitdrogen. Aloë vera is een sleutelelement van het gamma, wegens zijn hydraterende en verzachtende eigenschappen. Vervolgens slik ik twee voedingssupplementen vol antioxidanten, een belangrijk onderdeel van de huisfilosofie: een mooie, zuivere huid komt grotendeels van binnenuit. “Veel water en ontgiftende groene thee drinken”, luidt mijn gepersonaliseerd advies. Op termijn zou dat mijn vale teint en donkere oogkringen wat opkikkeren.

Hygiëne is bijzonder belangrijk tijdens de behandeling: de schoonheidsspecialiste ontsmet haar en mijn handen herhaaldelijk met aloë vera-lotion en werkt met afgekoeld gekookt water.

Voor we aan de echte kuur beginnen, wordt mijn huid grondig gereinigd, gehydrateerd en gestimuleerd met een hele rist producten die lichtjes naar citroenwater ruiken.

Dan komt de kers op de taart: de fles (medische) zuurstof wordt opengedraaid. Een cocktail van vloeibare mineralen, vitamines, enzymen en aminozuren wordt aan het pompje bevestigd en zorgt voor een voedende douche die de zuurstof in elke porie blaast.

De hele behandeling duurt een klein uurtje en een eerste blik in de spiegel toont inderdaad een frissere aanblik: de kringen onder mijn ogen lijken minder donker en ik heb zeer uitzonderlijk wat kleur op mijn wangen. Mijn neus glimt wel en mijn huid trekt wat, maar dat zou normaal zijn. De komende twee uur geldt een strikt rook-, drink-, eet-, zoen- en make-upverbod, om het gelaat zo lang mogelijk bacterievrij te houden.

Prijs

Men raadt me nog drie behandelingen aan en adviseert me ook het doosje voedingssupplementen uit te nemen en onder elk beding die 66 day-verzorging af te maken. Dat laatste is een gepersonaliseerd programma met zeven verschillende producten: vijf stappen ’s morgens en vier ’s avonds. Voor deze kuur moet je dus tijd hebben, en geld ook, want het totaal van de behandeling valt nogal prijzig uit: 8000 frank voor de producten en 4100 frank per behandeling. Een rijpere huid heeft gemiddeld tien behandelingen nodig, dat tikt dus stevig aan.

Twee weken later slik ik nog altijd getrouw de supplementen, staat er een gezinsverpakking groene thee op de redactie en drink ik water in plaats van frisdrank. Maar het verzorgingsritueel heb ik niet volgehouden: geen tijd om elke week langs de schoonheidsspecialiste te gaan en 66 dagen lang dezelfde producten smeren. Dat is te veel gevraagd van een nieuwsgierige beautyredactrice.

Info: Deynique Tel. 057-42 39 77.

Sofie Albrecht / Foto’s Lies Willaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content