Fam & Om in Loppem groeide de afgelopen zestien jaar uit tot een van de grootste schoonheidsinstituten in de kuststreek. …

Wim Denolf / Foto’s Catherine Lambermont

Aanbod

Fam & Om in Loppem groeide de afgelopen zestien jaar uit tot een van de grootste schoonheidsinstituten in de kuststreek. Het aanbod gelaats- en lichaamsverzorgingen is indrukwekkend, de dag- of weekendarrangementen talrijk. Bovendien kregen de verzorgingscabines het gezelschap van jet foil-installaties, een binnen- en buitensauna, Turks stoombad, zwembad, gymzaal, zonneterras, zen-achtige hotelkamers en een restaurant. In december opent De Man: een quasi zelfstandige men’s corner. Wij testten alvast de herenverzorgingen uit.

Onze bevindingen

We worden meteen aangenaam verrast: door het uitnodigende en rustgevende karakter van de faciliteiten, maar ook door de ruime parking. Bovendien kom je het instituut niet in zonder reservering, ook sauna en zwembad niet. Op de vijftien gediplomeerde personeelsleden na, ben je dus (zo goed als) alleen.

Zodra ik op de tafel lig, wordt de luxueuze behandelkamer verduisterd. Op de achtergrond rustgevende muziek. De Facial Detox, een zuurstof inbrengende gelaatsverzorging, start met een rugmassage op basis van olie, mineraalrijk serum en drukpunttechniek. Daarna volgt een algenpakking in aluminiumfolie, die zo opwarmt en bruist dat het lijkt alsof mijn rug in de sauna zit. Na een reiniging met melk en een fijnkorrelige peeling, gaat mijn gezicht een kwartier onder een stoomtoestel dat de poriën opent. Zwetend en puffend, verneem ik dat alle gebruikte producten op basis van vochtherstellende zeeëxtracten zijn gemaakt en afkomstig van Phytomer, een door kenners gewaardeerd cosmeticahuis.

De behandeling wordt perfect uitgevoerd, maar mijn zenuwen zijn weerbarstig. Ze krijgen een finale opdoffer als Annuska me met een handmassage in rechte lijn naar de zevende hemel katapulteert. Het doet niet eens pijn als ze de zwarte puntjes op mijn neus verwijdert. Dan volgt meer lekkers: een trefzekere massage van gelaat en halswervels. Tegen de tijd dat ze een vochtinbrengend masker aanbrengt en mijn hoofdhuid masseert, kan ik geen woord meer uitbrengen en slechts instemmend knikken. Dit is ideaal: een vakkundige behandeling, waarbij je bovendien in de stemming wordt gebracht om ervan te genieten ook. Dat wordt vaak vergeten, het is doorgaans ‘het een of het ander’. Een hydraterende dagcrème sluit de eerste behandeling af.

Het volgende uur is het de beurt aan Lieve, die mijn lichaam zestig minuten lang kneedt. Geen enkel plekje wordt vergeten: benen, armen, rug, buik, borstkas, nek _ tot mijn oorlelletjes en kleine tenen toe. Woorden schieten te kort om de weldoende werking te beschrijven.

“Mannen zijn makkelijke klanten”, had Annuska me voordien gezegd. “Terwijl vrouwen een praatje maken en vragen stellen, leggen zij zich gewoon neer en laten ze zich doen.” Na meer dan twee uur van totale ontspanning begrijp ik waarom! Ik ben zo groggy, dat fotografe Catherine in lachen uitbarst als ze mijn kop ziet. Vandaar dan ook deze opmerking: zowel voor als na de behandeling werd me geen douche aangeboden. En die had me, net als de wel aangeboden koffie, weer bij mijn positieven kunnen brengen. Verder: een foutloos parcours.

Prijs

Facial Detox: 1700 fr./ 42,14 euro (70 min.), relaxatiemassage: 2300 fr./ 57,02 euro (60 min.).

Info: Fam & Om, Heidelbergstraat 49, 8210 Loppem, [{phone}] 050-82 68 63. Dagelijks van 11 tot 22, zaterdag van 8 tot 18, zondag van 9 tot 12 uur. Reserveren verplicht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content