:: Herberg de Lanterfanter,

Wingerscheid 1, 4782 Schönberg /

Sankt Vith, tel. / fax 080 39 98 77,

info@lanterfanter.be,

www.lanterfanter.be

Herberg de Lanterfanter werd door een Belgisch-Nederlands stel omgebouwd tot een gezellig nest voor families en sportievelingen.Git Dewulf noemt zichzelf een boerendochter die tien jaar lang in de communicatiesector bleef hangen om te ontdekken dat ze liever haar handen wilde gebruiken dan eindeloos blijven vergaderen. “Ik ben van het mamatype dat graag in de pot roert en zich pas goed voelt als anderen zich goed voelen.”

De West-Vlaamse kocht met haar Nederlandse man na een jaar zoeken in 2002 een leegstaande kroeg met kamers in de Hoge Venen die afgekeurd was door de brandweer. Het stel had jaren aan de stadsrand gewoond, kwam vaak in de streek sporten en de tijd leek rijp voor verandering. “Ik heb nooit echt kunnen aarden in de stad en wilde de twee kinderen een jeugd met een stukje buitenleven meegeven, zoals ik die zelf had gekend. Een hotel te lande leek een uitdaging die me toeliet ook voor de familie aanwezig te zijn.”

Voor het zover was, moesten de handen wel uit de mouwen worden gestoken, maar dat was het minste van de problemen. Aan de eerste verdieping hadden ze het meeste werk, de tweede was een stuk gemakkelijker. “Daar wachtten ons tenminste geen verrassingen, want er was niets.” Uit de gezamenlijke inspanning ontstond Herberg de Lanterfanter, met negen kamers en een stralende gastvrouw. Op de tweede etage kunnen per kamer drie of vier gasten terecht, die er wel een lavabo vinden maar voor een grondige wasbeurt een beroep moeten doen op de gemeenschappelijke wasplaats in de gang, met vier douchehokjes. Op de eerste verdieping hebben alle kamers dan weer een eigen douche, sommige zelfs een terras. Voor het uitbouwen van de kamers werd veel hout gebruikt, terwijl de sfeer uitermate sober werd gehouden. We overnachten zelf in nummer negen, een duplex met vier bedden waar wit en blauw de boventoon voeren.

De meeste gasten zijn actieve vakantiegangers die graag fietsen, wandelen en langlaufen. Maar omdat kindvriendelijkheid bij de Lanterfanter vooropstaat en de kamers childproof zijn, vinden veel gasten mekaar ’s avonds aan de haard terug, rondom een gezelschapsspel en famille, waarbij Git zich graag aansluit. De gezelligheid wordt nadien aangezwengeld met het facultatieve avondmaal in drie bedrijven.

De Lanterfanter telt negen kamers. Over- nachten met ontbijt kost er 25 à 29 euro per persoon, voor een avondmaal (enkel in het weekend en tijdens de schoolvakanties) wordt 15 euro gevraagd. Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag van 7,50 euro. Wie maar één nachtje blijft, betaalt 2,50 euro per persoon extra. Kinderen tot tien jaar krijgen 50 procent korting op logies en maaltijden als ze de kamer met hun ouders delen.

Ligging : op het platteland

Sfeer : familiaal

Reistijd : 100 minuten rijden van Brussel

Prijsklasse : goedkoop

Tekst en foto’s Pierre Darge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content