Christoph Smets kreeg een horecaopleiding, ging aan de slag in bekende Limburgse restaurants en opende drieënhalf jaar geleden Taratata. Dit hedendaagse eethuis in de Minderbroedersstraat kenmerkt zich door een moderne, harmonieuze inrichting. Vooral 's avonds is het in Taratata sfeervol en romantisch eten met kaarsen op tafel en tientallen vlammetjes die in een lange nis dansen. Taratata was door zijn strakke doch warme inrichting en de originele bereidingen met oosterse invloeden vernieuwend voor conservatief Hasselt. Toen restaurant ...

Christoph Smets kreeg een horecaopleiding, ging aan de slag in bekende Limburgse restaurants en opende drieënhalf jaar geleden Taratata. Dit hedendaagse eethuis in de Minderbroedersstraat kenmerkt zich door een moderne, harmonieuze inrichting. Vooral 's avonds is het in Taratata sfeervol en romantisch eten met kaarsen op tafel en tientallen vlammetjes die in een lange nis dansen. Taratata was door zijn strakke doch warme inrichting en de originele bereidingen met oosterse invloeden vernieuwend voor conservatief Hasselt. Toen restaurant Visionair, gelegen op een speerpunt in het Hasseltse uitgaanskwartier, gedwongen zijn deuren sloot, heeft Christoph Smets een bod gedaan. Hij had beet. Voor het nieuwe T Restaurant ( T verwijst naar Taratata) was het opnieuw architect Bart America, die voor de rechtlijnige en trendy inrichting zorgde. Zijn zuiver en onvergankelijk, Armani-achtig ontwerp is gebaseerd op de jaren dertig. Opvallend zijn : de zwarte gevel en de in gebroken wit geschilderde binnenmuren, die smaakvol worden gecombineerd met zwart gebeitst parket, zwart marmer op vloer en muur en een zwart plafond. Het meubilair bestaat uit twee rijen tafels met bladen van donker gebeitst eik, met leer beklede muurbanken en stoelen naar een ontwerp van Mart Stam uit 1923. Er is een eetbar en op de eerste verdieping staan enkele vriendentafels aan een open keuken. Wij kwamen op een warme avond met druk bezette terrassen en omdat wij wisten dat iedereen die in Hasselt een motor heeft 's avonds langskomt op de Botermarkt, kozen wij voor een tafel binnen. Wij genoten van de omgeving en stelden vast dat het publiek minder swingend was dan het interieur. In T Restaurant ligt al het bestek aan één kant van het bord, iets dat je tegenwoordig wel meer tegenkomt in vooruitstrevende eethuizen. Er is een beknopte maar gevarieerde spijskaart en een verzorgde wijnkaart met ruime keuze aan betaalbare wijnen. Wij gingen voor een Angove's Classic Reserve Chardonnay (23,30 euro), een 'aanrader' met boterachtige geuren en aroma's van perzik en citrus die pasten bij het zuiders gekruide eten. De voorgerechten stonden in een mum op tafel : carpaccio van inlands rund met raketsla, parmezaanse kaas en pesto van pistachenoten (9,50 euro) en drie miniatuurtjes van gegrilde jakobsvruchten op aardappelpuree met kerstomaat, knoflook en pesto (12,80 euro). Bij de designbereidingen kwamen karafjes met olijfolie en aceto balsamico op tafel. De hoofdgerechten lieten langer op zich wachten : wrap van tortillarol gevuld met droog lamsvlees, zachte paprikasliertjes, geitenkaas en guacomole (17,80 euro) en gestoomde en gegratineerde artisjok met een vulling van krab en kip in zachte kokoscrème, opgediend met, vreemd genoeg, in peterselie gewentelde kasteelaardappelen (21 euro). Een correcte dame blanche (7 euro) en chocoladecake met banaanijs (7 euro) sloten deze vermakelijke, modern gepresenteerde maaltijd af.