Aanbod

Het Brasschaats Badhuis werd geopend in 2000, maar is zowel als familiesauna als schoonheidssalon al een begrip. Onze aandacht wordt gewekt door de oosterse behandelingen, de specialiteit van de Iraanse Shokat Armon (52). Zo zijn er hand- en voetmassages met natuurlijke producten, epilatie met draad en hammammassages.

Onze bevindingen

De familiesauna maakt meteen indruk, gewoon door zijn omvang. Maar terwijl andere complexen soms op een omgebouwde boerenstal lijken, is deze spa ontworpen vanuit een logisch opgebouwd totaalconcept. Zo bevinden relaxruimte en schoonheidssalon zich in de nok van het complex, het gezellige restaurant met open haard biedt toegang tot de kleedkamers. De faciliteiten zijn talrijk, met onder meer een droge, een bio- en een kleurensauna, een Turks stoombad, een binnen- en buitenbad, voet- en dompelbaden en een nevelgrot. Daarnaast is er een ruime, maar besloten tuin met buitensauna.

De grote capaciteit doet geen afbreuk aan de algemene kwaliteit en de sfeer. Details als scrubzout in de douches, verhelderende tekstbordjes, voldoende kapstokken voor badlinnen en strategisch opgestelde tochtschermen maken het verschil. Er is ook het dagelijkse damp- en geurfestijn in de buitensauna, een ritueel waarbij zwaaiende handdoeken voor een haast verschroeiende luchtverplaatsing zorgen en weldoende oliën gebruikt worden: groene appel voor de huid, berk tegen reuma, rozen tegen onzuiverheden en mondontstekingen, eucalyptus tegen verkoudheden. De aanwezige noorderburen maken het moment bovendien extra geshellig.

Shokat Armon leerde de oosterse verzorgingstraditie van haar moeder, werd later een gediplomeerde masseuse en haalt de gebruikte natuurlijke producten zelf in Iran. De behandeling start met een grondige reiniging met een grof washandje en een Iraanse peeling-gom. Shokat gaat vrij hardhandig te werk, zodat niet alleen dode huidcellen en onzuiverheden maar, ook alle laatste stressrestanten er afgeschrobd worden. Bovendien stimuleert de peeling de bloedsomloop. Mijn voeten gaat Shokat te lijf met een aangepaste schrobsteen en olijfzeep. Het resultaat: babyvoetjes met maat 43.

Na een korte douche mag ik terug de tafel op voor een massage met olie en eucalyptus. Shokat start bij de nek- en halswervels, stort zich dan op mijn schouders en bovenarmen, om uiteindelijk de spanning als het ware via mijn vingertoppen uit te drijven. Tegen die tijd ben ik al in hogere sferen: meer dan goedkeurend geknip en gemompel komt er niet uit. Shokat boezemt vertrouwen in. Ze behandelt dan mijn benen, en drijft ook via mijn kleine tenen de spanning uit.

Nadat ze mijn rug onder handen heeft genomen en daarbij meteen de gevoelige plekken raakt, wordt de hammammassage 50 minuten later afgesloten met een reinigende massage met stomende doeken. De warme dampen zijn rijk aan eucalyptus, dat de poriën opent, en relaxerende jasmijn. De afwerking: een drukpuntmassage van de hoofdhuid volgens de meridianen, zowat de beautyversie van een zegening, en voedende olie op ellebogen en handen.

Wat kan een mens hierop aanmerken? Met Turkse hammams met marmeren tafels en dikbuikige masseurs heeft deze behandeling dan wel niets te maken, ze was voor mij goud waard.

Prijs

Sauna 590 fr., hammammassage 3500 fr. Arrangementen vanaf 3500 fr.

Brasschaats Badhuis, Bredabaan 946a, 2930 Brasschaat, Tel. 03-633 51 20. Dagelijks van 11 tot 24 u., oosterse behandelingen dinsdag-woensdag van 18 tot 22 u., donderdag van zondag 14 tot 22 u. Reserveren noodzakelijk.

Wim Denolf / Foto’s Lies Willaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content