Op de catwalk vonden we inspiratie voor feestelijke kapsels met een maximaal effect in een minimum aan tijd.

KORT HAAR STRAK ACHTERUIT

Kort haar saai ? Dat had je gedacht. Elke pixie cut of elk bobkapsel krijgt een feestelijke upgrade met wat gel en een haardroger. Gebruik een voedende crème op handdoekdroog haar en smeer er daarna een royale dosis gel in. Kam je haar in een zijstreep of borstel het achteruit, waarbij je ervoor zorgt dat het strakker is aan de zijkant. Fixeer met een haardroger.

JE WAPENS gel vb. Tigi Catwalk wet look gel (200 ml : 17,50 euro), voedende crème Shu Uemura Nourishing Oil-in-cream (42 euro), kam, haardroger.

TIP

Als je de juiste verzorgingsproducten gebruikt, afgestemd op je haartype of het gewenste effect, zal je styling beter lukken. Goed gehydrateerd haar is de basis. Als je geen tijd hebt voor een uitgebreid verzorgingsritueel kan je Indola Innova Wonder Treatment (100 ml : 14,95 euro) proberen. Het voedt je haar, beschermt en geeft glans, voorkomt pluizen en vergemakkelijkt het föhnen. www.indola.com.

MIDDELLANG HAAR JARENVIJFTIGVOLUME

Een alledaags carreetje krijgt onmiddellijk retroglamour met niet meer dan een haarband en wat volumepoeder. Volumepoeders zijn een haarvriendelijke methode om je haar enige beehive-allures te geven. Breng het poeder aan op de wortels van je haar en masseer het in zodat het zich goed verdeelt. Wie nog extremer wil gaan, kan nog altijd touperen totdat het mooi bol staat. Borstel de voorste partijen strak achteruit en zet vast met een haarband.

JE WAPENS volumepoeders zoals Matrix Design Pulse Mega Dust (16,50 euro) en Shu Uemura Volume Maker (40,12 euro). Afwerken met Sebastian Shine Define haarlak (23,50 euro) of Tigi Catwalk Finishing hairspray (300 ml : 18 euro).

TIP

Voor extra grip en fixatie spray je een royale dosis lak op elke haarpartij voor je ze bewerkt.

LANG HAAR STRAKKE PAARDENSTAART MET HOOGGLANS

Een bad hair day of te weinig tijd voor een uitgebreide verzorging kan je perfect camoufleren met de paardenstaart. Om het glamourgehalte op te schroeven en een sportieve look te vermijden, maak je hem strak en glanzend. Breng de glansgel aan over de lengte, kam het haar door en bind het vast. Zorg dat het haar goed glad is voor je het vastbindt, bewerk desnoods eerst met de stijltang de zijkanten.

JE WAPENS een gel of crème die (lak)glans geeft, zoals de Acrylic Shape 15 balsem (21,60 euro) van Redken.

TIP

Gebruik elastiekjes zonder metaal om je haar te sparen.

DOOR SOFIE ALBRECHT

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content