Categorie Bistro Café

Keuken 6 Decor 7

Comfort 7,5 Service 7

Prijs/kwaliteit geproefde menu 6,5

Je moet er tegenwoordig als de kippen bij zijn als er iets nieuws opent ! Daarom zaten wij vijf dagen na de officiële start al aan tafel in Le Nez Blanc. Tipgever was Jurgen Lijcops, (ex?-)manager van Kasteel Withof. Hij kent de mensen achter Le Nez Blanc en had alle vertrouwen in de opzet. Mol ligt niet naast de deur, dus beter eerst even dubbelchecken bij mensen uit de streek. Viki en Viviane Geunes van restaurant ’t Zilte weten wat er reilt en zeilt in de horeca. Zij bevestigden dat Le Nez Blanc dé place to be is in ‘Mollywood’. Ze hadden er al een glas gedronken in de bar, waar het gezellig druk was, maar eten hadden ze er nog niet gedaan. Dus deden wij dat dan maar.

Le Nez Blanc heeft zijn onderkomen in een nostalgische villa die gekneld zit tussen twee appartementsgebouwen. Binnen, op de begane grond, wachten drie opengetrokken vertrekken, die keurig ingericht zijn tot één grote eetzaal, met uitkijk op een aangenaam tuinterras. Op de eerste verdieping wacht een sfeervol loungecafé.

Wij kwamen om te eten en genoten van het zitcomfort van de lederen muurbanken. De vrouwelijke chef-kok is Christa Bertels. Zij kreeg de opdracht om een spijskaart samen te stellen uit afgestofte gerechten uit grootmoeders keuken. Volgens de bazen zijn veel mensen de grote gastronomie beu, door de overdrijvingen van de moleculaire keuken en is men in deze onzekere tijden op zoek naar vaste waarden. De spijskaart in Le Nez Blanc speelt in op deze behoefte en vermeldt vertrouwenwekkende gerechten uit de burgerkeuken, zoals koninginnenhapje (13,50 euro), stoofvlees (12,50 euro) en rijstpap met saffraan en bruine suiker (5,20 euro). De wijnkaart is in opbouw. Wij kozen een Wolftrap, Boekenhoutskloof, als aromatische en koppige Zuid-Afrikaanse rode uit fles met schroefdop (30 euro).

Er waren twee verschillende voorgerechten : asperges op zijn Vlaams (14,80 euro) en krabcocktail met naast elkaar geserveerde koningskrab, geprakt ei, cocktailsaus en sla (15,50 euro). Hoofdgerechten waren : een allesbehalve malse filet pur met afzonderlijk opgediende pepersaus, witloofsalade en goede frieten (24,50 euro) en drie slibtongetjes met massieve aardappelpuree en enkel blaadjes sterkers (de kaart vermelde ‘waterkers’) (19,80 euro). De gebakken visjes zwommen in gesmolten boter en dat was voor ons een beetje veel ‘de tijd van toen’. Wij sloten af met romige chocomousse ‘van ons moeder’ (6,5 euro).

Le Nez Blanc

Corbiestraat 62

2400 Mol

014 31 00 28.

www.lenezblanc.be

Door Pieter van Doveren / Foto’s Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content