Goed gevonden

© GF

Vegan dumplings met Russische roots, krekelrepen en wijn uit de diepvries: trappelt u ook om het te proberen?

Dumplings op zijn Russisch

Davai is het dumplingbedrijfje van twee Gentse jonge entrepreneurs. Bij dumplings denk je misschien automatisch aan de Aziatische deeghapjes, maar Davai Dumplings zijn geïnspireerd op de Russische roots van Ruslan, de helft van het duo. Alle dumplings zijn vegan, zo is er de ‘Cheezy’, gevuld met bloemkool, witte miso en zijden tofoe, of de ‘Sweet and spicy’, een licht pikante dumpling gevuld met bonen, paprika en tomaat. Eén dag per week vegan eten heeft al een groot effect op je ecologische voetafdruk en dat is net wat de ondernemers achter Davai willen bereiken: vegan eten makkelijk, snel en toegankelijk maken.

Verkooppunten: te koop in alle Bio-Planets en in een aantal AD Delhaizes, voor alle verkooppunten kijk op davaidumplings.com

Potje nostalgie

Het Oostenrijkse Riess maakt al een eeuw keukenspullen van email. De oerdegelijke potten en pannen zijn niet alleen heel handig – vooral de kannetjes met steel of handvat die je rechtstreeks op het vuur kunt zetten om ’s ochtends in stijl wat melk te warmen voor je koffie – maar ook aandoenlijk schattig. Email werkt ook op inductie, zo is grootmoeders stijl helemaal aangepast aan de moderne keuken.

riess.nl

De krekelkwekers

Krekels hebben een subtiele, nootachtige smaak en zijn een bron van eiwitten, aminozuren, vitamine B12, ijzer en magnesium. Alsof dat nog niet genoeg was, zorgt de kweek voor 60% minder uitstoot in vergelijking met rundvlees. Reden genoeg voor de Brusselse start-up Kriket om een urban farm in het hart van onze hoofdstad op te zetten om krekels te kweken en die vervolgens in een gezonde energiereep te verwerken. De Kriketbar bestaat in drie smaken en is verkrijgbaar in alle winkels van AS Adventure, Bio-Planet, Färm en in een selectie lokale (bio)winkels.

kriket.be

Wijnblokjes

Wanneer een recept één glas wijn vraagt, ontstaat er soms lichte paniek of ergernis: wat met de rest van de fles? Natuurlijk kun je die opdrinken, maar je hebt niet elke dag van de week behoefte aan Ÿ fles wijn. Dat ene glas om een stoofpotje te blussen of een risotto op smaak te brengen, het is soms zonde van de fles. Huishoudkoningin Nigella Lawson heeft hiervoor de oplossing: vries restjes wijn in een ijsblokjesvorm in. Die kun je bij dat soort gelegenheden inzetten. Je dropt de blokjes ingevroren wijn zo mee in de kookpot voor het betere bluswerk.

Goed gevonden
© GF
Goed gevonden
© GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content