Globetrotten vanuit je luie zetel

Marcel Wanders en Gabriele Chiave tekenden een nieuwe interieurcollectie voor Roche-Bobois. “Dat gevoel wanneer je verborgen schatten ontdekt op reis? Dat willen we opwekken.”

De collectie is geïnspireerd op ‘legendes van fabelachtige avonturiers’. Naar wie keken jullie als kind op?

Wanders: “Als kind hoorde ik de avonturen van de gebroeders Montgolfier en hun ballonreizen. Het ene moment kun je zo’n ballon controleren, het andere ben je helemaal overgeleverd aan de grillen van de wind. Ik ben altijd gefascineerd geweest door mensen die op zo’n onverschrokken manier hun ding doen.”

Chiave: “Ik keek op naar mensen over wie ik in de geschiedenisles leerde. Ik bewonder nog steeds de ontdekkingsreizigers die specerijen ontdekten of oceanen overzeilden om nieuwe werelden te vinden.”

Hoe uit zich dat in de collectie?

Chiave: “De reizen en bestemmingen van de Montgolfiers vormen de rode draad van de collectie. Er zijn vormelijke verwijzingen naar de luchtballonen waarvoor ze bekendstaan; de Dojo-boekenkast verwijst naar Japan en op de tapijten en kussens vind je illustraties die Londen, Parijs en Istanboel verbeelden. We hebben ook gekozen voor eclectische materialen, zoals beton, riet en polycarbonaat, om verschillende culturen weer te geven.”

Heb je zelf nog avonturen staan op je bucketlist?

Wanders: “Ik droom ervan een opera te mogen ontwerpen voor de New Yorkse Metropolitan Opera en om een grote moskee te mogen vormgeven in het Midden-Oosten. Dat lijken me geweldige uitdagingen.”

roche-bobois.com

Globetrotten vanuit je luie zetel
Globetrotten vanuit je luie zetel
Globetrotten vanuit je luie zetel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content