Gezonde harira (zonder witte bloem)

© GETTY IMAGES

voor 8 à 10 personen

Scheutje olijfolie

500 g kip of rundvlees (mag ook weggelaten worden als je een vegetarische versie wilt maken)

Zeezout (op gevoel)

2 uien

1 bleekselderij

4 grote tomaten

4 grote wortels

200 g tomatenblokjes (bij voorkeur biologisch)

200 g afgespoelde kikkererwten

200 g linzen

Klein bosje koriander, fijngehakt

1 tl Marokkaanse kruiden (gember-, paprika- en komijnpoeder)

Snijd het vlees in blokjes. Bak het vlees aan in de olijfolie en laat het vervolgens gaar worden. Doe de ui, de bleekselderij en de wortels in een blender en blend ze heel fijn. Bak de geblende groenten mee met het vlees. Doe hetzelfde met de tomaten en voeg ook de tomatenblokjes toe. Kook ondertussen 1,5 liter water. Na ongeveer 10 minuten voeg je de koriander, alle kruiden en het zeezout aan het vlees toe. Giet het inmiddels gekookte water erbij en laat het een klein uurtje sudderen, terwijl je af en toe roert. Na een uur voeg je de linzen en de kikkererwten toe en laat je ze 15 tot 20 minuten meekoken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content