Een sobere maar stijlvolle inrichting en een heerlijk restaurant maken van dit kusthotel een referentie.Frank en Christine zijn een begrip in de kleine wereld van de kustcasino's. Christine Zwertvaegher klom van kassierster in het restaurant op tot directeur van het casino van Blankenberge, terwijl Frank Persoone zich van bankbediende opwerkte tot directeur van het casino van Middelkerke. Toen ze mekaar vijftien jaar geleden ontmoetten, sprak Frank al van een eigen restaurant, maar dat leek toen veeleer op een bevlieging. Omdat ze zes jaar geleden op eigen benen wilde staan en naar een wat minder hec...

Een sobere maar stijlvolle inrichting en een heerlijk restaurant maken van dit kusthotel een referentie.Frank en Christine zijn een begrip in de kleine wereld van de kustcasino's. Christine Zwertvaegher klom van kassierster in het restaurant op tot directeur van het casino van Blankenberge, terwijl Frank Persoone zich van bankbediende opwerkte tot directeur van het casino van Middelkerke. Toen ze mekaar vijftien jaar geleden ontmoetten, sprak Frank al van een eigen restaurant, maar dat leek toen veeleer op een bevlieging. Omdat ze zes jaar geleden op eigen benen wilde staan en naar een wat minder hectisch bestaan uitkeek, opende Christine in Blankenberge het hotel Claridge, dat na een korte bloei een jaar had leeggestaan. Ervaring in het vak bezat ze niet, behalve dat ze als adolescent nog had meegeholpen in het pension van haar moeder. Maar dat maakte ze ruimschoots goed door een bruisend enthousiasme en keihard werken, waardoor ze het hotel met zeventien kamers in geen tijd uitbouwde tot een vaste waarde. Frank begon in het pand ernaast twee jaar geleden een gastronomisch restaurant maar merkte dat hij in een eenmanszaak net niet genoeg armslag had. Sinds enkele weken runt hij nu in het hotel een verfijnde en toch eenvoudige keuken die zowel voor gasten als niet-gasten toegankelijk is. De benedenverdieping van de Claridge, een opgefrist pand uit de jaren dertig, baadt in een Provençaals sfeertje met warme, gele kleuren en Starck-stoelen. De kamers met televisie en telefoon zijn sober, modern en functioneel, al missen ze een beetje karakter. Bedden en badkamer leunen tegen de perfectie aan, en wie onverhoeds het raam openzet, merkt pas hoe goed de isolatie wel is. En dat alles voor prijzen die meer dan redelijk zijn. 's Avonds serveert Frank er elke dag, behalve op dinsdag, een wisselend menu dat in het kleine kuststadje een opmerkelijke verfijning ambieert. De mousse van ambachtelijke beenham met een slaatje van selder en appel, gevolgd door een gelakte eendenborst met sinaasappel en afgerond met een perfecte crème brûlée, zou in vele betere restaurants niet misstaan. Wie nog wat wil doorzakken, kan naar het salon op de eerste verdieping voor een rokertje of een gloed glas wijn, en vindt daar een Marokkaans aandoende gezelligheid met een opiumtafeltje, een paar oude meubels en een goed verborgen culinaire bibliotheek. "Ik bewaar alleen goede herinneringen aan deze job", zegt Christine, die weinig gestresste zakenlui over de vloer krijgt maar des te meer opgetogen vakantiegangers. 's Morgens zet ze een uitgebreid buffet met vers fruitsap, drie soorten charcuterie, kaas en muesli voor. Bovendien hebben de klanten de keuze tussen een gekookt eitje of ei met spek, alles vers en ter plekke klaargemaakt, en zonder supplement. Wie dacht dat halfpension een versleten formule was, ontdekt in de Claridge hoe het anders kan. Hotel Claridge telt 17 kamers die tegen 65 en 75 euro worden verhuurd, inclusief ontbijt. Het driegangendiner kost 18 euro voor de klanten, 22 euro voor non-residents. :: Hotel Claridge, De Smet de Naeyerlaan 81, 8370 Blankenberge, 050 42 66 88, www.claridge-franks.be.Ligging : binnenstad, 200 meter van het strand Sfeer : familiaal gezellig Reistijd : 75 minuten rijden van Brussel Prijsklasse : zeer correcte prijzen Tekst Pierre Darge