Waar lopen Kevin De Bruyne, Christian Benteke en Romelu Lukaku naast de grasmat warm voor ? Drie veelbesproken topvoetballers en Nike-ambassadeurs over hun soms alledaagse wensen.

ROMELU LUKAKU

Leeftijd : 22

Speelt bij : Everton FC, Liverpool

Positie : spits

Rode Duivel sinds : 2010

Wat is totale ontspanning voor jou ? Op de bank naar old school hiphop luisteren. Tupac, Dr. Dre : muziek die je aan het denken zet. Ik praat niet zoveel, maar ik denk wel graag na over het leven, over heel alledaagse dingen soms. Op zulke momenten ben ik weg van alles en iedereen.

Waar moet ik je niet voor uitnodigen ? VIP-feestjes.

Wat is het allerbelangrijkste in je leven ? Mijn familie. Mijn mama. Ze bezoekt me elke week, ze vindt Engeland geweldig.

Ben je ijdel ? Wat is ijdel ? Ik let op mijn uiterlijk, dat lijkt me evident. Maar ik hou ook van mijn privacy en een beetje anonimiteit. Een trainingspak en een pet komen altijd van pas.

Welke kledingstukken zou je niet kunnen missen ? Jeans, mooie T-shirts, mijn Air Forces.

Draag je designerlabels ? Vooral Givenchy, Balenciaga, Yves Saint Laurent en Balmain. Vaak stuur ik in de winkel foto’s naar mijn broer Jordan en shop ik voor ons beiden.

Heb je favoriete winkels ? Harrods, Selfridges en Harvey Nichols.

Heb je wel eens een gat in je hand ? Ik weet wat het is om het met veel minder te moeten doen, dus ik probeer enkel dingen te kopen die ik nodig heb. Ik let op de centen en ik geef geen hopen geld uit aan spullen die ik zelden zal gebruiken.

Wat maakt je jaloers ? Niets. Als een ander het op de een of andere manier beter doet, dan moet je je inzetten en jezelf vooruithelpen. Voor mij betekent gelovig zijn ook dat je iedereen het beste toewenst. Ik ben gelukkig wanneer iedereen positief ingesteld en goedgemutst is, en daar wil ik zelf toe bijdragen.

Welk compliment zou je graag ontvangen ? Dat ik bescheiden ben.

Wat zou je beter laten ? Me in de zomer volproppen met hamburgers, pizza’s en alles wat ik lekker vind. Gelukkig kom ik snel weer op mijn normale gewicht en vetpercentage : 99 kg ; 8 procent. Desnoods leef ik een paar dagen op water.

Welke karaktertrek zou je willen veranderen ? Ik heb geen geduld. Zeker niet als het over voetbal gaat. Ik ben blij met alles wat ik tot nog toe bereikt heb, maar achteraf bekeken ga ik soms overhaast te werk.

Wat zoek je in een vrouw ? Ik ben single – dit gaat lang duren (lacht). Graag een zelfstandige vrouw die haar eigen leven leidt, die even ambitieus is als ik en met wie ik in evenwicht ben. Iemand die kan omgaan met de druk op mijn schouders. Verder kan ik me niet voorstellen dat mijn vriendin geen familiemens zou zijn of geen belang zou hechten aan respect.

Ben je bezig met het leven na je voetbalcarrière ? Enorm. Ik heb nog heel veel ambities. Een goede vader zijn voor mijn kinderen. Zelf ondernemen ook, mijn eigen baas zijn en zelf mijn tijd indelen. Ik verzorg me goed om zo lang mogelijk te spelen, maar ik probeer ondertussen andere dingen in de steigers te zetten.

CHRISTIAN BENTEKE

Leeftijd : 24

Speelt bij : Liverpool

Positie : spits

Rode Duivel sinds : 2010

Wat is totale ontspanning voor jou ? Tijd doorbrengen met mijn vrouw en mijn zoontje. Wanneer ik op mijn eentje ben in het buitenland lees ik graag biografieën van grote voetballers zoals Pelé.

Welke karaktertrek zou je willen veranderen ? Mijn schuchterheid. Ik ben geen grote prater.

Heb je wel eens een gat in je hand ? Een mooie jas of schoenen mogen al eens wat meer kosten, maar ik overdrijf niet. Spectaculaire aankopen staan niet op mijn wenslijst. Daarvoor ben ik te vooruitziend.

Besteed je veel aandacht aan je uiterlijk ? Redelijk, maar niet meer dan vroeger. Ik heb geen uitgesproken kledingstijl, maar ik heb wel een idee van de mode.

Heb je favoriete winkels ? Ik vind wel eens leuke spullen bij de grote ketens, maar ik doe eerder beroep op personal shoppers die me alles bezorgen. Ik stel mijn vriendin vaak voor om te gaan winkelen, maar eens we er zijn, wil ik alweer naar huis. Zomaar op zoek gaan naar leuke stukken is niets voor mij, ik moet een doel hebben.

Welk compliment ontvang je graag ? Dat ik doorzettingsvermogen heb.

Wat ergert je ? Vriendschappen die verdwijnen omdat mensen me niet meer zien als Christian, maar als Benteke, iemand die op tv komt. Gelukkig is dat maar een minderheid. Ik ben in ieder geval dezelfde gebleven.

Waar ben je bij je vriendin voor gevallen ? Haar schoonheid en moed. Die maakt me op mijn beurt ook moediger.

Welke waarden hoop je je kind mee te geven ? Respect voor anderen, iets dat ik zelf ook thuis meegekregen heb. Verder hoop ik dat mijn zoon altijd in zichzelf en zijn keuzes zal geloven, of hij nu voetballer of pianist wil worden.

Ben je bezig met het leven na je voetbalcarrière ? Nog niet. Maar ik ga er wel vanuit dat dan pas mijn echte leven begint, weg van de grote contracten en de media. Ik besef goed wat ik nu allemaal mis : de eerste stappen van mijn zoon, zijn eerste woordjes, zijn eerste zelfstandige hapjes. Dat hoop ik in de toekomst in te halen.

KEVIN DE BRUYNE

Leeftijd : 24

Speelt bij : Manchester City

Positie : aanvallende middenvelder

Rode Duivel sinds : 2010

Ben je ijdel ? Nee, ik sta geen uren voor die spiegel. Ik ben me wel bewuster geworden van de aandacht van de media en de fans. Hopelijk kom ik er al beter voor dan vroeger (lacht).

Wie zijn volgens jou stijlvolle mannen in de voetbalwereld ? Andrea Pirlo en Ahmed Musa.

Zoek je bewust je kleding uit ? Ik voel me comfortabel in stukken van Philipp Plein en in Nike-spullen, maar ik heb geen flauw idee van de trends en het shoppen laat ik grotendeels aan mijn vriendin over.

Wat is het duurste stuk in je garderobe ? Dat zullen vast schoenen zijn – mijn zwakke plek, ik heb er nooit te kort.

Wat ergert je ? Ik heb er in principe geen bezwaar tegen wanneer mensen discreet een foto van me nemen, maar in sommige situaties is het wel vervelend, in een restaurant of zo.

Waar was je deze zomer op reis ? Ik heb een beetje van alles gedaan : een beetje strand en een beetje avontuur in Mauritius, en citytrips naar de Verenigde Staten : New York, Los Angeles en Las Vegas. Grote steden zijn leuk, maar na een paar dagen wordt het me allemaal te druk.

Wat is totale ontspanning voor jou ? Zolang ik met vrienden ben, is het goed. Dan amuseer ik me altijd, wat we ook doen.

Wat zou je beter laten ? IJsjes misschien, al overdrijf ik niet en eet ik verder gezond.

Welke karaktertrek zou je willen veranderen ? Sneller antwoorden op gemiste oproepen en berichten. Daar ben ik soms nonchalant in, of ik vergeet het gewoon. Mijn vrienden hebben er gelukkig mee leren leven.

Welk compliment zou je graag ontvangen ? Dat ik mezelf ben, en dezelfde als vroeger.

Waar ben je bij je vriendin voor gevallen ? Dat ze normaal doet tegen mij. Dat ze zich niets aantrekt van mijn bekendheid en me niet ophemelt.

Haar en make-up : Gwen Devylder

Styling : Adrien Gras

Door Wim Denolf & Foto’s John Davis

“Ik ben dezelfde gebleven” Christian Benteke

“Schoenen heb ik nooit te kort” Kevin De Bruyne

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content