De loper waarop Fendi zijn gasten die avond ontving, had zijn traditionele rood voor de gelegenheid verruild voor het goudgeel waarin het modehuis zich zo graag hult. Terwijl de moderedactrices, mannequins en jetsets in een stoet over het hoogpolige tapijt naar binnen schreden, vergaapten de toegestroomde Romeinen zich aan dit schouwspel bij de ingang van het monumentale pand aan de Via Condotti. Sinds de ingebruikname in 2005, waar een jarenlange restauratie aan voorafging, is dit voormalige adellijke onderkomen uitgegroeid tot het bastion van het merk met de dubbele F. In dit schitterende gebouw zijn naast het hoofdkantoor en de voornaamste boetiek tevens de ontwerpstudio en de ateliers van het modehuis ondergebracht. De eenheid en de kracht die de ontwerpers uit deze nieuwe inrichting lijken te putten, geven Fendi sinds enkele seizoenen weer vleugels. De rijk gevulde herfst-wintercollectie 07-08 met speelse bontvlechten en patchworks van soepel leer bewijst dat het merk helemaal terug is van weggeweest.
...