Oosterse ritmes

Wat ? Abhyanga Swagandhadi-massage

Waar ? CorpoSano

Prijs ? 90 min : 125 euro

Hoe ? Verjongend en relaxerend, met oliën van Kama Ayurveda en een combinatie van massagetechnieken uit de holistische massage, shiatsu en reflexologie. De jonge masseuse leerde de knepen van het vak in Hawaï. Ze zet handen en ellebogen in om op een efficiënte maar zachte manier de spieren over het ganse lichaam te ontspannen.

Sfeer ? Een duistere kamer in een gerenoveerd herenhuis. Alleen al de geuren en geluiden doen haast en stress vergeten. Achteraf kunt u verpozen in een van de salons of op het terras met een kopje thee.

Morning After ? Immer ontspannen, met de Indische ritmes nog nagalmend in mijn hoofd.

Voor wie ? Mensen die constant on the go zijn.

Britt Guetens

CorpoSano, Hemelstraat 10, 2018 Antwerpen. Info : 03 663 30 29, www.corposano.be

Essentiële oliën

Wat ? Massage aromatique

Waar ? Spasiba

Prijs ? 55 min : 79 euro

Hoe ? Een grondige, ontspannende massage van rug, nek, hoofd, benen, armen, voeten en handen, met essentiële oliën. Vooral de rug wordt grondig, maar nooit te hard aangepakt. Vriendelijk en rustig.

Sfeer ? De spa ligt in het hart van de Louizawijk, maar eenmaal binnen is van de drukte niets meer te merken. De ruimtes zijn rustgevend en sober, met een oosterse toets, inclusief de typische oriëntaalse muziek. Overal hangt een kruidige geur, en de gedempte verlichting wordt aangevuld met kaarsen.

Morning after ? Alle spanningen en stijfheid zijn verdwenen.

Voor wie ? Ideaal voor beginners.

Pieter Lantsoght

Spasiba, Waterloolaan 47, 1000 Brussel. Info : 02 514 15 33, www.spasiba.be.

Ayurveda in Knokke

Wat ? Ayurveda Secret

Waar ? Rituals City Spa

Prijs ? 90 min : 72 euro

Hoe ? Deze lichaamsmassage met kruidenstempels, warme olie en kompressen verloopt volgens oude oosterse technieken, een vaste waarde bij Rituals. De bewegingen zijn behoorlijk krachtig en pijnpunten worden stevig aangepakt, maar achteraf kun je heerlijk bijkomen met een reinigende pakking van Himalayaklei, en ten slotte volgt na de douche nog een voedend masker.

Sfeer ? Deze city spa vormt een oase van rust op de drukke Lippenslaan. Kleine, maar erg verzorgde en aangename ruimtes in warme kleuren zorgen voor een instantcocoongevoel.

Morning After ? Helemaal rustig en ontspannen.

Voor wie ? Shoppers die eventjes handen en voeten op tafel willen leggen.

Stefanie Van den Broeck

Rituals City Spa, Lippenslaan 344, 8300 Knokke, Info : 050 60 60 42, www.rituals.com.

Persoonlijke aanpak

Wat ? Shiatsu-ontspanningsmassage inclusief voetreflex

Waar ? Wesley Volckerick

Prijs ? 60 min : 50 euro

Hoe ? Bij deze uitgebreide, ontspannende massage worden zowel elementen uit de Japanse shiatsu als westerse technieken toegepast. Maar bovenal valt de heel persoonlijke aanpak op : zo werd er bijzondere aandacht besteed aan een blokkage in mijn rug. De handelingen zijn redelijk stevig maar nooit pijnlijk, en worden nog aangenamer door de natuurlijke producten van het merk Alqvimia.

Sfeer ? In dit oude, stijlvol ingerichte herenhuis hangt er een huiselijke sfeer, je wordt er heel gastvrij ontvangen en krijgt nog een lekker drankje achteraf.

Morning After ? Vrij van spier- en andere spanningen.

Voor wie ? Mensen die houden van een persoonlijke, rustige sfeer.

SVDB

Wesley Volckerick, Oudaan 28, 2000 Antwerpen, Info : 0499 30 22 55.

Britt Guetens, Pieter Lantsoght, Stefanie Van den Broeck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content