VOOR 4

1 butternut in dikke frieten gesneden

100 g ambachtelijke verse kaas

Een handvol kappertjes

1/2 bos radijs

Een paar blaadjes bloedzuring

Voor de bagnetto verde

100 g platte peterselie

2 tenen look

100 g zuurdesembrood, in stukken en kort geroosterd in olie

160 g olijfolie

Fleur de sel

Vers gemalen zwarte peper

2 gekookte eieren

Voor de vinaigrette

80 g gepelde hazelnoot

75 g balsamicoazijn

50 g (tijm)azijn

50 g (bieslook)olie

Doe alle ingrediënten voor de bagnetto verde in de cutter en hak fijn. Rooster voor de vinaigrette de hazelnoten in een voorverwarmde oven op 180°C tot ze lichtjes bruinen. Meng alle andere ingrediënten voor de vinaigrette en giet over de hazelnoten.

Zet de oven op 200°C en rooster de stukken pompoen gedurende 15 minuten. Snijd de radijzen in fijne schijfjes.

Schik de pompoen op het bord, samen met de kaas, kappertjes en radijsjes. Werk af met de bagnetto verde, vinaigrette en de bloedzuring.