Gember gaat verder

© ISTOCK

Gember, nog steeds een trend? De zoekopdrachten naar gemberolie en gemberwater stegen alleszins respectievelijk met 659 en 353 procent.

De voordelen van gember voor huid en haar zijn legio volgens het internet. De wortel zou helpen bij acne, lymfedrainage, brandwonden, schilfertjes, de haargroei bevorderen en haar antioxidanten zouden huidveroudering tegengaan. Het researchteam van Paula Begoun, oprichtster van Paula’s Choice en auteur van boeken over cosmetica, raadt echter aan om gember alleen in de keuken te gebruiken omdat sommige bestanddelen de huid gevoelig maken. Gemberolie onverdund aanbrengen kan ook een allergische reactie uitlokken, net als elke essentiële olie.

De stijgende vraag naar gember is ook het nieuwe Belgische merk Gimber niet ontgaan. Hun product? Een krachtig gemberconcentraat dat gebruikt kan worden om koude mocktails mee te mixen of warme drankjes pit te geven. Gimber wordt in België gemaakt van Peru- viaanse gember van biologische herkomst. En omdat gember tjokvol gingerol zit, een krachtige anti-oxidant en ontstekingsremmer, is dit drankje ook nog eens een heus gezondheidselixir.

Vanaf 13,95 euro (flacon van 20cl),

gimber.be

Gember gaat verder
© GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content