Het laatste seizoen van The Mentalist nadert zijn einde, en het volgende filmregieproject is nog niet rond. Wat doet de mooie Simon Baker ? Tussen twee surfsessies door trok de sympathieke Australiër naar Parijs om er het nieuwe parfum van Givenchy te promoten. Casual Chic, het derde luik van de Gentlemen Onlysaga, is hem dan ook op het lijf geschreven.

Neus

“Van de drie Gentlemen Onlyparfums ligt Casual Chic mij het best. De akkoorden zijn dezelfde gebleven (sandelhout, ceder en wilgenblad) maar het toevoegen van kardemom, gember en jeneverbes maakt het iets pittiger. Ik ruik vooral de gember, en die maakt het frisser, daar hou ik wel van. Het is meer relaxed, als ik het zo mag zeggen, en dat ligt me beter.”

Ogen

“Een gentleman is ook iemand die hoffelijk en beleefd is en zich bewust is van de mensen in zijn omgeving. Zo vind ik oogcontact bijvoorbeeld heel belangrijk, gewoon een teken van herkenning geven. Het gaat om gezond verstand en fatsoenlijkheid en dat mis ik soms in het dagelijkse leven. Nu ik weer in Australië woon, apprecieer ik wel enorm hoe vriendelijk mensen daar zijn. Wanneer ik met iemand oogcontact heb, aarzel ik geen moment om te glimlachen, dat komt spontaan, maar ik merk wel dat dit niet overal even vanzelfsprekend is. Ik ben zo opgevoed en wil dat ook aan mijn kinderen meegeven, al kijken die soms verbaasd op als ik met een totaal onbekende aan de praat raak (lacht).”

Oren

“Mij zul je niet horen zeggen dat ik een gentleman ben, dat hoort gewoon niet. Maar ik streef er wel naar, en dat is de schuld van mijn moeder ! Zij heeft mij die waarden ingeprent, of dat althans geprobeerd, en dat werpt nu zijn vruchten af (lacht). Ik veronderstel niet dat ik altijd een gentleman ben geweest, maar het is en blijft een streefdoel.”

Hart

“Mijn volgende project ligt me heel na aan het hart: de verfilming van de Australische roman Breath van Tim Winton. Hij gaat over de fragiliteit van adolescentie en hoe moeilijk het is voor jongens om hun identiteit te vinden. Het boek speelt zich af in de jaren zeventig en vertelt het verhaal van een jongen die worstelt met gevoeligheid in een zeer mannelijke omgeving. Als ik mijn generatie of die van mijn vader vergelijk met die van mijn zonen, als ik kijk naar de hoeveelheid informatie die op hen afkomt of naar de evolutie van het begrip gender, dan wordt het volgens mij alsmaar complexer. Want man, vrouw of iets tussenbeide, ik denk dat we allemaal constant worstelen met het achterhalen van wie we zijn en hoe we ons in het leven aanpassen.”

Billen

“Toen we aan de reclamespot begonnen, had ik al lang niet meer gefietst. Het filmen heeft twee dagen in beslag genomen maar de eerste dag was nog niet voorbij of ik had al vreselijk last van mijn billen (schiet in de lach) !”

Gentlemen Only Casual Chic (50 ml : 65 euro en 100 ml : 90,50 euro) is vanaf 3 maart verkrijgbaar bij Ici Paris XL, en vanaf 20 maart ook elders.

DOOR DELPHINE STEFENS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content