Gegrilde pompoen met srirachaboter

© PER RANUNG

Flespompoen is heel geschikt om te grillen.

4 porties | 30 min.

grilLtijd 15 min. (50/50)

1 butternut (flespompoen)

2 el olijfolie

Het sap van 1 limoen

Zout en peper

SRIRACHABOTER:

100 g boter op kamertemperatuur

2 el sriracha (hete chilisaus)

1 tl honing

2 snufjes zout

Snijd de pompoen in plakken van 2 cm dik. Besprenkel de plakken met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.

Meng alle ingrediënten voor de boter.

Gril de plakken pompoen 15 à 20 minuten tot ze zacht zijn. Draai ze af en toe om. Wissel tussen directe en indirecte warmte.

Serveer de pompoen met srirachaboter en versgeperst limoensap.

Tip: strooi voor het serveren verse goudsbloemblaadjes en peterselie over het gerecht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content