Recept van Koen Vanmechelen, kunstenaar
...

Recept van Koen Vanmechelen, kunstenaarVoor 4 4 verse geitenkaasjes perensiroop, 100 g room 1 eierdooier, 1 takje tijm 1 el witte chocoladeschilfers 4 sneden briochebrood peper en zout Voor de ganrituur: 2 peren (Beurré Hardy), geschild, zonder klokhuis en in 6 verdeeld boter, honing, water 1/2 frisée sla 1 handvol veldsla 1 rode ui, in dunne ringen olie, sherryazijn peper en zout Leg de briochesneden in een ovenschaal, toast ze kort onder de ovengrill. Leg op elke snede een geitenkaasje, kruid met peper en een beetje zout. Meng voor de saus de room en de eidooier, voeg chocolade en tijm toe, warm al roerend lichtjes op tot de chocolade gesmolten is. Roer er een flinke eetlepel perensiroop door. Verwijder de tijm, giet de saus onmiddellijk over de kaas. Zet kort onder de ovengrill. Laat als garnituur de stukjes peer karamelliseren in een klontje boter met een eetlepel honing (voeg indien nodig een scheutje water toe om de peren te laten garen). Verdeel over de borden, leg er de brioche met kaas op. Werk af met de gemengde sla en uiringen, op smaak gebracht met olie, sherryazijn, peper en zout.