Pierre Darge
Pierre Darge Freelancejournalist

We hadden nog nooit van Hunton gehoord, het kostte wat moeite om de Grove Lane te vinden, en we waren nooit door een bredere voordeur gestapt. Maar van bij de eerste aanblik wisten we dat het goed toeven is in The Woolhouse.

De familie Wetton weet van aanpakken. Op het platteland van Kent kochten ze 22 jaar geleden een drie eeuwen oude, bakstenen schuur die eruitzag als een kleine manor house. De renovatie en het aanbrengen van een meer dan grondige isolatie namen een vol jaar in beslag, maar wie er nu komt, gelooft zijn ogen niet. The Woolhouse is tot een juweeltje uitgegroeid dat nauwelijks nog aan zijn oorspronkelijke functie herinnert: een stapelplaats voor de stoffen van een welgestelde handelaar.

“Natuurlijk was het pand na die restauratie niet zoals nu”, zegt Gavin terwijl hij zich in de keuken over het ontbijt buigt. “Het is elk jaar gegroeid en we werkten met een uitstekende timmerman.” Zijn vrouw heeft meer dan twintig jaar lang prenten ingelijst, maar nu denkt ze erover om daarmee op te houden. “Het is een job die je niet half kan doen. Het is of volop, of helemaal niet. En die b&b slorpt toch behoorlijk wat tijd op. We zijn ermee begonnen om de studie van de kinderen te betalen.” Het echtpaar heeft de inmiddels beschermde schuur niet alleen glans en glorie gegeven, het meubilair van het huis getuigt van hun goede smaak. Van de drie kamers heeft er slechts één een tweepersoonsbed en in die kamer logeren we, het hoofd net onder het dak en, in alle eerlijkheid: we zijn wat klein behuisd. Maar eigenlijk stoort die beperkte ruimte niet: de antieke ladekast en de sfeer van het pand zorgen voor een behaaglijk gevoel. Maar de douche is echt wel piepklein. Wie ruimer wil overnachten, kiest het best voor de blauwe kamer op de tweede verdieping: die is perfect – voor hetzelfde geld.

Rest er nog wat tijd na het ontdekken van het wonderlijk groene graafschap, dan kan men een deel van de namiddag doorbrengen in de gezellige sitting-room, compleet met open haard en familiefoto’s op de piano. Na een dag rondlopen, is het er heerlijk met een kopje thee en een stapeltje pas verworven boeken.

En ’s morgens toveren de Wettons in een mooie vorm van teamwork een liefdevol bereid Engels ontbijt op tafel, dat de gasten ’s winters in de keuken en anders in de veranda wordt voorgezet.

The Woolhouse telt drie kamers, waarvan één met een tweepersoonsbed. De kamers worden – ook voor singles – voor 28 pond per persoon verhuurd, inclusief het ontbijt.

The Woolhouse, Grove Lane, Hunton, Kent ME15 OSE, Groot-Brittannië,

Tel. +44-1622-82 07 78,

fax +44-1622-82 06 45.

Pierre Darge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content