Filip Corne

© GF

Van de hifi-installatie van David Bowie tot flipperkasten uit de jaren 60: ondernemer Filip Corne (46) zag tijdens de coronacrisis kans om zijn bedrijf Vintage Toys for Boys vorm te geven. Hij verkoopt unieke vintage objecten met als rode draad: muziek, elektronica en kunst.

Een opmerkelijke verzameling. Hoe is deze passie tot stand gekomen?

“Al vanaf mijn jeugd was ik onbewust bezig met vintage items. Op mijn zestiende kocht ik met mijn eerste centjes een jukebox, iets waar mijn leeftijdsgenoten op dat moment niet mee bezig waren. Later botste ik op een beurs voor oldtimers op een volledig gerestaureerde kermiswagen.

Toen kwam bij mij het besef dat hier mogelijkheden aan verbonden waren. Nicheobjecten zoals muziekinstallaties en oude spelconsoles kun je in tegenstelling tot vintage kledij en decoratie maar zelden op de markt vinden. En laat dat net mijn vakgebied zijn.”

Wat is het aan deze Toys for Boys dat mannen zo aanspreekt? En hoe zit dat bij vrouwen?

(lacht) “Goede vraag! Ik denk dat

mannen bij het inrichten van een ruimte gewoon snel op andere zaken focussen. Denk bijvoorbeeld aan mooie luidsprekers of zelfs een knappe Harley-Davidson. Als je kijkt naar de ontwerpen van de jaren vijftig tot zeventig, zie je daar vaak erg mooie lijnen en vormen. Ik moet tot mijn verwondering echter toegeven dat ik ook enorm veel positieve berichtjes kreeg van vrouwen die fan waren van de collectie. Leuk dat dit stereotiepe idee doorbroken wordt.”

Wat maakt de objecten zo waardevol?

“Ik probeer echt op zoek te gaan naar zeldzame en moeilijk vindbare items. Objecten die je in honderdvoud op tweedehandssites kunt vinden, zijn voor mij minder interessant. Het zijn geen massaproducten, wat betekent dat ze bij aankoop meestal niet goedkoop zijn. Ik probeer altijd een evenwicht te vinden in de prijzen. Op de site kun je daarom ook producten vinden voor enkele tientallen of honderden euro’s. Vintage hoeft niet altijd superduur te zijn.”

vintagetoysforboys.be

Fiftiesplatenspeler van Rosita, 6000 euro.
Fiftiesplatenspeler van Rosita, 6000 euro.© GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content