ABEBOOKS.COM

“Ik zit heel vaak achter mijn computer. Abebooks.com is bijvoorbeeld een fantastische site voor tweedehandsboeken. Al helpt het wel als je weet waar je naar op zoek bent.”

SHAKESPEARE & COMPANY, PARIJS

“Die historische boekwinkel is heel bijzonder voor mij, omdat we er de kortfilm Mourir auprès de toi hebben gedraaid ( een project van Le-Tan met Spike Jonze en Simon Cahn). Ik heb er ook een collectie tassen gepresenteerd. Ik kom er gewoon graag. Naast de eigenlijke winkel is er een kleinere kamer met zeldzame boeken. In Parijs vind je niet zo gemakkelijk bijzondere oude Engelse of Amerikaanse boeken. Ze zijn er wel, maar Shakespeare & Co heeft zonder twijfel het grootste aanbod. Het meisje dat de winkel openhoudt, is ook bijzonder sympathiek.”

THE STRAND, NEW YORK

“In Parijs ga ik verder graag langs bij de stalletjes langs de Seinekaaien, maar ik heb er niet echt een boekwinkelparcours. Dat heb ik wel in New York. Soms reis ik specifiek naar ginder voor de boekwinkels. The Strand in New York is immens groot. Ik neem graag de lift naar de bovenste verdieping, voor het departement zeldzame boeken. Ook de kinderafdeling is altijd de moeite. The Strand heeft een enorm aanbod. Goedkoop, bovendien.”

MAST BOOKS, NEW YORK

“Ter hoogte van A Avenue en 4th Street. Een heel mooie selectie, vooral uit de periode die ik zelf het leukst vind. Ik koop er eerste edities uit jaren vijftig en zestig. Ik kom er bijna elke keer met een koffer vol boeken naar buiten.”

LEFT BANK BOOKS, NEW YORK

“Op de hoek van 8th Avenue en W 12th Street. Een veel duurdere winkel, met bijvoorbeeld gesigneerde eerste edities van auteurs als Hemingway. Een mooi adres.”

OXFAM, LONDEN

“Er zijn verschillende Oxfams en charity shops in Londen waar je geregeld mooie boeken vindt, al zijn er recentelijk nogal wat winkels verdwenen, en dat is jammer. Ik kom allicht het vaakst in de Oxfamfilialen van Portobello Road en Marylebone Street.”

VOSSENPLEIN

En in Brussel ? Daar heeft ze de rommelmarkt aan het Vossenplein bezocht, en een tweedehandszaak in de buurt (ze is de naam vergeten). “Ik ben fan van de omslagen van oude Simenons, de illustraties zijn prachtig. In Brussel hebben ze daar karrenvrachten van. Je vraagt je af waarom (lacht).”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content