Voor 4 STUKS:
...

Voor 4 STUKS: 160 g kikkererwtenmeel 500 ml water 1 tl cayennepeper 1 tl gerookt paprikapoeder 2 takjes verse rozemarijn 40 g gemalen pecorino Olijfolie 1 teentje knoflook 200 g spinazie Een handvol rucola 2 rode uien 2 bollen burrata 4 el balsamico Peper en zout 1. Meng het kikkererwtenmeel met het water. Roer met een klopper het deeg tot een glad beslag. Voeg er cayennepeper, gerookt paprikapoeder, peper en zout aan toe. Hak de rozemarijn en meng onder het beslag samen met de gemalen pecorino en 3 el olijfolie. Zet het beslag aan de kant. 2. Pel, plet en snijd de knoflook heel fijn. Was de spinazie. Bak de knoflook met spinazie in een koekenpan met 1 el olijfolie tot de spinazie is geslonken. Doe de spinazie met knoflook bij het kikkererwtenmengsel. 3. Laat het beslag minstens drie uur rusten of zet het een nacht in de koelkast. 4. Verwarm de oven op 220°C. 5. Verwarm een koekenpan met 1 el olijfolie, laat goed heet worden tot er rook uit de pan komt en bak de pannenkoek tot de randen krokant en goudbruin zijn. Laat de pannenkoek voorzichtig op een bakplaat schuiven. Herhaal dit voor de overige drie pannenkoeken. Schuif de bakplaat in de hete oven en laat je farinata 20 minuten verder garen. 6. Was ondertussen de rucola. Pel en snijd de rode uien in halve maantjes. 7. Haal de laatste pannenkoek uit de oven, verdeel de burrata over de pannenkoeken en werk af met rucola, rode ui, balsamico, olijfolie, peper en zout. Tip: ook lekker met venkelsalami, parmezaan, zongedroogde tomaatjes en basilicum. Of met gorgonzola en prosciutto.