falafel

© Diane Hendrikx

Dit is het basisrecept zoals ik het van mijn familie heb geleerd. Net zoals brood is falafel elke dag anders; de ene keer voeg je wat meer water toe, de andere keer wat minder. Ook de kruiden moet je niet te precies afwegen maar vooral proeven. Deze mix kun je drie dagen in de koelkast bewaren en kun je ook heel makkelijk invriezen.

VOOR 4 personen (20 balletjes)

500 g gedroogde kikkererwten, 12 u geweekt in koud water

2 verse groene pepers, gehalveerd en zonder de zaadlijsten

oe el zout

oe el komijn

1 cm verse gember, fijn geraspt

1 bussel platte peterselie

4 tenen look, fijn gesneden

2 uien, fijn gesneden

Mix alle ingrediënten – behalve het bicarbonaat – fijn in de keuken- robot. Verhit plantaardige olie tot 160 à 180°C. Meng net voor je gaat bakken oe tl bicarbonaat door het beslag. Dit zorgt ervoor dat je luchtige falafelballetjes krijgt. Vorm balletjes van het beslag met een ijsschep of twee eetlepels. Bak de balletjes tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content