De Brusselse Blue Elephant was door de expansie van de groep een beetje op de achtergrond geraakt, maar nu is de kwaliteit weer terug. Daar heeft het nieuwe management voor gezorgd onder leiding van de jonge Fransman Clément Gohin en de vrouwelijke chef Chaba Thongsuk. De Brusselse vestiging is het moederhuis van een gestaag groeiende groep met exotische luxerestaurants in Londen, Parijs, Lyon, Kopenhagen, Dubai, Malta, Phuket en Jakarta. Daarnaast zijn er de internationaal gerenommeerde kookscholen in Bangkok en Phuket. Last but not least is er het cateringbedrijf dat onder de naam Blue Elephant Workshop vanuit Brussel duizenden handmatig bereide Indiase en Thaise opwarmmaaltijden per dag aanmaakt voor onder meer Rob, Delitraiteur, Gallery Lafayette en de eersteklasservice van Thai Airways. Naast de bereide maaltijden is er de productielijn voor curries en sausen, die worden verdeeld in verkooppunten in 36 landen. De traiteurdienst verzorgt banketten en feesten voor tot drieduizend genodigden. De man die de touwtjes in handen heeft, is Karl Steppé. Hij wordt bijgestaan door zijn echtgenote Nooror Somany en zijn twee kinderen, Sandra en Kim. Nooror Somany bewaakt de kwaliteit van de keukens en ontwikkelt recepten. Door haar televisieoptredens verwierf Nooror vedettestatus in Thailand. Dochter Sandra Steppé geeft kookles en onderhoudt de contacten met de media. Zoon Kim heeft de vestiging in Phuket onder zijn beheer.

Wij bezochten Blue Elephant Brussel op woensdagavond en dan hanteert men een buffetformule met rijkgevulde tafels. Het geheel is gedecoreerd met pronkstukken gemaakt uit exotische bloemen en kunstig uitgesneden vruchten. Na 27 jaar weet het romantische restaurant de bezoeker nog steeds te vervoeren. Het publiek verjongde en Vlamingen blijven in de meerderheid. Wij nipten van geparfumeerde Thaise consommé en snoepten van hapjes, zoals gebakken ganzenlever met tamarinde en krokodil in pandanusblad. Bij de voorgerechten kozen wij lenterolletjes, vermicellisalade met kreeft, oesters met Thaise saus, dimsum met krab en varkensvlees, saté, karamelribbetjes, Thaise garnaalkroketten en gevulde inktvisjes. Bij de hoofdgerechten degusteerden wij lamtongen, schaal- en schelpdieren in gele currysaus, kip in groene currysaus, kwartel met Thaise basilicum, schaal- en schelpdieren met knoflook en varken met vijf parfums. Afsluiten deden wij met exotische vruchten, als tamarinde, rambutan, longan, draakfruit en lychee en exotisch geparfumeerde patisserie zoals karamelpudding met gember en chocolademousse met peper. Alles was van superieure kwaliteit !

DOOR PIETER VAN DOVEREN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content