In restaurant Same Same but different doen Paul Dreze en Hilde De Jode het bewust allemaal een beetje anders : je eet er Thaise en Belgische gerechten in clubambiance.

:: Same Same but different : Doorniksesteenweg 105, 8500 Kortrijk. 056 20 63 61 of 0475 49 71 75. Dinsdag, woensdag en zaterdagmiddag gesloten. Aan de achterkant is een tuin met terras waar in de zomer de tafels gedekt staan.

De horeca ziet het meest af in de centra van onze grootsteden. Komt dat door het overaanbod aan eethuizen dat ontstond in economisch betere tijden of zijn het de eters die massaal naar buiten trekken om in rustige, groene oorden hun stoel aan tafel te schuiven ? Paul Dreze en Hilde De Jode hebben de leegloop op tijd aangevoeld en sloegen hun tenten op aan de buitenkant van Kortrijk, aan de Doorniksesteenweg, juist tegenover de ingang van de Hallen. Zij bewegen zich al een poosje in de horeca en kochten en verkochten een frituur en diverse snackbars. Same Same but different is hun laatste creatie. De twee zijn in hun opzet geslaagd, want een beetje anders is het restaurant wel : in Same Same eet je zowel ’s middags als ’s avonds in clubambiance. De bereidingen zijn eenvoudig maar royaal geserveerd. In het concept is de keuze van de muziek belangrijk. Er is zelfs een discobar, waar op vrijdag en zaterdag van 20 tot 01 uur een dj zetelt. Om de clubambiance verder door te trekken, is er een aangepaste verlichting via stroken die regelmatig van kleur veranderen. Same Same slaat aan en wordt zowel ’s middags als ’s avonds bezocht door een breed publiek : bezoekers van de Hallen, zakenlieden en hippe Kortrijkzanen voelen er zich duidelijk thuis. Hier geen vastgeroest gedoe : je kiest waar je zin in hebt en is dat alleen een voorgerecht, dan word je niet weggekeken. Vrijdag- en zaterdagavond kan je over de koppen lopen en dan moet het allemaal snel gaan.

Vorstelijke porties

Hilde De Jode kookt en stelde een spijskaart op met uiteenlopende oosterse en westerse bereidingen. Bij de Aziatische gerechten vind je, naast een ruime keuze Thaise bereidingen, ook Vietnamese, Laotiaanse en Cantonese gerechten. Bij de inlandse keuken is kraaibiefstuk met pepersaus (14,50 euro) favoriet. Maar heb je zin in een pastagerecht of een salade met gebakken spekjes en feta, dan ben je hier ook op het goede adres. Onze keuze ging naar het assortiment Aziatische hapjes en wij knabbelden van miniloempia’s, Indische driehoekjes met veel deeg en weinig vulling, nems en spiesjes vlees en dit alles opgediend met drie verschillende sausen (14 euro).

De kurk ging van een Rioja Reserva 1997, een donkerkleurige wijn met Spaans temperament en aroma’s van rood fruit en peper (25 euro). Er waren twee hoofdgerechten : Thaise rode curry met scampi die in het bord kip bleek te zijn, opgediend in lekkere saus met wokgroenten en Thaise jasmijnrijst (15 euro), en… konijn op z’n Vlaams in flauw gekruide saus met champignons uit gietijzeren pot en vergezeld van een kom smakelijke frieten (16 euro). De twee porties waren vorstelijk en omdat het repertoire nagerechten niet wist te inspireren, sloegen wij het dessert over.

Het eten is in Same Same misschien wat slordig, maar de prijzen zijn oké en het losse clubsfeertje is aanstekelijk.

TRENDY

Keuken: 5,5/10, Decor: 7/10, Comfort :6/10, Service: 6/10, Prijs/kwaliteit: 6/10

www: meer culinaire informatie op het.gastronomen.net

Pieter van Doveren I foto’s Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content