even naar de bank

Het aantal luxehotels in Antwerpen is momenteel nog op één hand te tellen, maar daar komt verandering in. Zo opende onlangs in alle stilte hotel FRANQ zijn deuren, een nieuw prestigieus boetiekhotel in het hartje van de stad. Wie de met grandeur ingerichte lobby binnenwandelt, waant zich even in Parijs. En dat is precies waar het hotel FRANQ om te doen is: een unieke beleving en exquise service bieden in een smaakvol retrodesign in tijden waarin de hotelgast opnieuw wat meer verlangt dan een doorsneecharmehotel of onpersoonlijke hotelketenkamer. De historische, neoclassicistische elementen van het imposante gebouw werden zo goed mogelijk gerenoveerd en verwijzen naar de invulling van het pand als bank in de 18de eeuw. Daal je af naar de wijnkelder, dan kom je voorbij de kluizen waar de Belgische franken vroeger bewaard werden. Nog meer rijkdom vinden we in het in de tuin verscholen huis Den Dooren Boom, dat dienstdoet als vergaderruimte, en waar alle originele elementen uit de 16de eeuw behouden zijn, van het brandglas tot met de hand beschilderde keramiek. Maar de best bewaarde parel is het gelijknamige restaurant van hotel FRANQ, waar topchef Tim Meuleneire (van voormalig sterrenrestaurant De Koopvaardij) in zijn gastronomische schatkist graait om de gasten te verwennen met karaktervolle gerechten. Hier geen stijve bedoening, maar eerlijke, tot in de details verzorgde borden waarbij alles draait rond het product. Het kleine, sympathieke restaurant is geopend voor ontbijt, lunch en diner. Overnachten in hotel FRANQ kan vanaf 229 euro, exclusief ontbijt.

hotelfranq.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content