ETEN WAT DE POT SCHAFT

Steven Decoene en Akke Beadle in hun kooktheater. © MICHEL VAEREWIJCK

CATEGORIE : HEDENDAAGSE MARKTGEBONDEN KEUKEN

KEUKEN 7,5

DECOR 7

COMFORT 6

SERVICE 7

PRIJS/KWALITEIT

GEPROEFDE MENU 7,5

Antwerpenaren zijn ruimdenkend en hebben er geen bezwaar tegen om te eten wat de pot schaft. Maar die beperkte culinaire bewegingsvrijheid wordt aanvaard op voorwaarde dat er een bonus aan verbonden is, bijvoorbeeld in de vorm van een aantrekkelijke prijs of doordat er extra mooie, verse producten worden geserveerd. Succesvolle voorbeelden zijn onder meer : Rimbaud (www.rimbaud.be), Veranda (Guldenvliesstraat 60, 2600 Berchem, 03 218 55 95) en Puur Personal Cooking (www.puurpersonalcooking.be). Ook Steven Decoene van kooktheater A L’Improviste dicteert wat de klant eet. Hij doet dat via een lunch van twee gangen (20 euro) of via het avondmenu, dat in driegangenversie 35 euro en in viergangenuitvoering 40 euro kost (60 euro met bijpassende wijnen).

Steven werkt vanuit een open, in de eetzaal geïntegreerde keuken en doet in principe alles alleen. Hij kokkerelt in zwarte keukenkleding. Aan tafel blijf je niet gespaard van keukenluchtjes. Steven maakt gebruik van nieuwe keukentechnieken en schikt voorovergebogen en geconcentreerd de bereide ingrediënten op de borden. Tijdens de lunch accepteert hij maximum twaalf eters. ’s Avonds is er plaats voor maximum zestien gasten en komt vrouw Akke een handje toesteken. Er wordt uitsluitend een markt- en seizoengebonden menu gepresenteerd, maar er zijn alternatieven beschikbaar wanneer er iets bij is waar men niet van houdt. De sfeer is gemoedelijk en al wat wij proefden was verzorgd en smakelijk.

Onze keuze viel op het driegangenmenu en er kwamen hapjes van zalmtartaar, rauwe sint-jakobsschelp en algen, en een lekker wortelsoepje met koriander. In A L’Improviste mag je zelf je wijn meenemen en dan betaal je een kurkrecht van 15 euro. Wij kozen een flesje van de kaart : Bric Rocche 2009, La Luna del Rospo. Deze correcte Barbera d’Asti ging van onder de kurk voor de correcte prijs van 25 euro. Als voorgerecht waren er twee tongrolletjes, mooi vers en opgediend met aardpeer in twee structuren en mosterdsaus. Als hoofdgerecht bereidde Steven een kroon van Iers lam. De kort gebakken koteletjes kwamen in het bord met spinazie, asperge, akkerzwam, linzen en crème van zoete aardappel. Chocoladebavarois met zalvend zachte ijskoffie uit de Pacojet en schuim van tijm sloten deze smakelijke maaltijd af.

Info

A L’IMPROVISTE

MECHELSESTEENWEG 112

2018 ANTWERPEN

03 216 33 03

WWW.ALIMPROVISTE.BE

Zaterdagmiddag, zondag en maandag gesloten.

Door Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content