Voller en dikker

Hair Energizing Complex (200 ml, 1750 fr.) van Shiseido moet het haar weer volume en vitaliteit geven. Volgens Shiseido heeft gezond haar te maken met een goede conditie van hoofdhuid en haren. Het Complex wordt 1 tot 2 keer per dag op de hoofdhuid gemasseerd om haargroei te bevorderen en haaruitval tegen te gaan. Sleutelingrediënten zijn tetracosamine en korianderextract. Het eerste actieve ingrediënt dringt door tot in de kern van de haren en stimuleert zo de haargroei al in de hoofdhuid. Korianderextract activeert de haarwortel, waardoor haren niet alleen veerkrachtig worden, maar ook dikker en voller. Testen tonen bemoedigende resultaten aan na 6 maanden gebruik van het Hair Energizing Complex.

(02) 374.97.06.

Drie dimensies

De fabrikant van scheermesjes Wilkinson bestaat 100 jaar en viert dat met Protector 3D (introductieprijs 189 fr.), een hightechapparaatje. 3D slaat op het feit dat de scheerkop en de dubbelmesjes in drie verschillende dimensies bewegen. Deze 3D-technologie zorgt voor een zeer gladde huid, en dat op een veilige manier (een aquaglide strip zorgt dat de mesjes makkelijker over de huid glijden). Bovendien kreeg de Protector 3D een ergonomisch design.

(02) 722.90.60.

Voor jongens

Het mannenparfum Jazz van Yves Saint Laurent werd 10 jaar geleden uitgebracht. Hoog tijd dus voor een verjongingskuur, moet men gedacht hebben, en die komt er in de gedaante van Live Jazz (100 ml eau de toilette in spray, 1875 fr., er is ook een beperkte badlijn beschikbaar). Zwart-witcontrasten maken het onderscheid duidelijk: Live Jazz kreeg een witte verpakking en een zwarte dop, het omgekeerde van Jazz. Ook de geur is helemaal anders. Live Jazz is een frissere en jongere geur met hesperide- en marinenoten.

(02) 240.06.38.

Opnieuw haar

Wie kalend is en geen baat meer heeft bij de speciale lotions die op de markt zijn, kan naar de grote middelen grijpen. Haartransplantaties worden al jaren uitgevoerd, maar de jongste jaren zijn de technieken verbeterd. Tevoren transplanteerde men tot 10 haren tegelijk van de zijkant van het hoofd – waar de haren van goede kwaliteit zijn – naar de kale plekken elders. Maar het resultaat kon nogal onnatuurlijk overkomen (als een verzameling van kleine “palmboompjes” op de kruin). Met de microtransplantaties wordt dat euvel verholpen. Hierbij implanteert men stukjes huid waarop hoogstens 3 haren staan. Deze ingreep gebeurt onder lokale verdoving en na 3 dagen kan het haar al gewoon gewassen en gedroogd worden. De kostprijs hangt af van het aantal implantaten, maar je moet toch rekenen op 70.000 frank. Voor mannen met een grote kale plek bovenaan het hoofd wordt dezer dagen de reductiemethode aangeraden. Daarbij wordt een soort lifting van de hoofdhuid gedaan: men maakt een verticale insnijding op het midden van het hoofd en trekt dan de huid aan beide kanten van de oren omhoog. Zo komen de haren van de zijkanten hoger te zitten en wordt de kale plek gereduceerd met 3 tot 4 cm. Zo’n reductie wordt telkens met een maand tussen, een 3-tal keer uitgevoerd (kostprijs: 30.000 frank/keer). Voorwaarde is wel dat de huid elastisch is. Bij 60-plussers en verstokte rokers kan het niet. Sinds kort bestaat er nu ook reductie door uitbreiding. Er wordt een dun siliconenplaatje net onder de hoofdhuid geplaatst: dat plaatje trekt de huid naar boven zodat men na een maand wel 10 cm huid kan verwijderen.

De vraag die je natuurlijk voor ogen kan houden bij de beslissing om tot dergelijke ingrepen over te gaan: ziet Elton John er met al dat haar beter uit? En is Nic Balthazar geen kerel?

Info en vrijblijvend advies bij de Belgische Vereniging van Esthetische en Praktische Geneeskunde: (0800) 96543.

Trui Moerkerke / Foto’s Diane Hendrikx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content