Mia Ackaert runt in het hartje van Gent een b&b die haar eigen enthousiasme weerspiegelt.

:: Chambre Plus, Hoogpoort 31,

9000 Gent, tel. / fax 09 225 37 75,

tel. 0496 74 81 29,

e-mail chambreplus@pandora.be,

website www.chambreplus.be

We wa- ren wel vaker te gast bij enthousiaste gastvrouwen, maar geen bezat dat bruisende van Mia Ackaert, die in een voormalig likeur- en sigarettenwinkeltje in de oudste straat van Gent Chambre Plus uitbouwde. De gastvrouw droomde er als veertienjarige van om kok te worden en wilde op haar achttiende een jeugdherberg runnen. Maar omdat ze bij de besten van de klas was, vonden zowel haar leraars als haar ouders dat ze hoger moest mikken en ze werd lerares Frans. Na wat lesgeven zou ze gedurende dertien jaar een vormingscentrum met hotel voor mentaal gehandicapten runnen, maar door omstandigheden in haar leven moest daar een punt achter worden gezet.

“Het waren sombere tijden, omdat ik gewend was aan een grote zelfstandigheid zag ik me niet terugkeren naar het dagonderwijs. Ik was 35, hielp een paar maanden in een Zuid-Frans hotel, gaf toch weer wat les, stak een helpende hand toe bij een traiteur en tuimelde uiteindelijk in het avondonderwijs ‘koken’.”

Op haar 35ste besloot Mia om haar oude dromen tot leven te wekken en volgde een jaar dagonderwijs ‘kok-kelner’ in Spermalie in Brugge. Ze straalt terwijl ze erover vertelt, vond intussen een nieuwe partner en zette Chambre Plus op, waar we op de eerste verdieping in de Kongo-kamer overnachten. Die is in wit en tinten van bruin gezet, er zijn een hemelbed met luipaardmotieven op kussen en slopen, het portret van haar vader als koloniaal en zijn tropenhelm. Voorts drie cinemastoeltjes, een oude kast, een mannequinpop en een televisie. De badkamer met ligbad is kraaknet en modern, een voorbeeld voor velen. Hogerop zit nog een Sultan-kamer, met douche waarin rode, oranje en paarse kleuren overheersen. Achter in de tuin leggen arbeiders de laatste hand aan Côté Sud, een duplexsuite in een mediterraan sfeertje met zithoek en open haard, een bubbelbad onder een glazen koepel, zodat men er ’s nachts naar de sterren kan kijken, en een privé-terras. Zoals de zaken er nu voorstaan, kan de suite tegen de lente operationeel zijn.

Als we ooit een prijs voor het beste ontbijt geven, zit Mia Ackaert op de eerste rij. Er is vers fruit, versgeperst fruitsap, yoghurt met verse frambozen, een eitje (naar keuze gekookt, of anders), croissants, brood, een rekje met zelfgemaakte confituren en choco. Te veel om op te noemen. Kortom, hier is een gastvrouw aan het werk die het beste van zichzelf geeft.

Chambre Plus telt twee kamers. Die met badkamer met ligbad wordt voor 80 euro verhuurd, die met douche voor 70 euro. Tegen de lente kan de suite voor 140 euro worden verhuurd. Singles krijgen een korting van 20 euro per nacht.

Tekst en foto’s Pierre Darge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content